Dolar

32,3808

Euro

34,7196

Altın

2.407,07

Bist

10.094,76

Mehmet Ağar'dan hükümete 'FETÖ' tavsiyesi

TBMM Darbe Araştırma Komisyonuna bilgi veren Mehmet Ağar 'FETÖ sempatizanlarına iflah olma şansı tanınmalı, onları kazanma yoluna gidilmeli' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-20 13:56:21

Mehmet Ağar'dan hükümete 'FETÖ' tavsiyesi

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu bugün eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı dinledi.

HER ÖRGÜTÜN DIŞ BAĞLANTISI VAR

Ağar, 15 Temmuz'da her vatandaş gibi izlediklerini belirterek, meşruiyetin yanında olduğu mesajını verdiğini söyledi. Organize olmuş gizli bir örgütün varlığının altını çizen Ağar, "Bütün örgütlerde klasik bazı yapılanmalar var, kod adı kullanan, yeni gelişen elektronik sistemlerden istifade eden haberleşme sistemlerini ortaya koymak gibi başka bugüne kadar gizli örgütte bugüne kadar rastlanmadı. Türkiye'deki her gizli örgütün dış bağlantısı var. Genelde de bu bağlantıların arkasında yabancı istihbarat servisleri var" ifadesini kullandı.

Ağar sözlerine şöyle devam etti; "Örgütlerin yapısında üç önemli unsur vardır; yöneticiler, militanlar ve sempatizanlar. Bu örgütte en dikkat edilecek kesim sempatizanlardır. Onlara iflah olma şansı tanınmalı, onları kazanma yoluna gidilmelidir. Yoksa onları militanlaştırırsınız. Sempatizan kesimin rehabilitasyonu konusunda politikalar geliştirilmeli. Ama bunun için de şu an çok erken" 

"EMNİYETTE TOPARLANMA VAR"

Son bir ayda emniyette ufak bir toparlanma olduğunu söyleyen Ağar, birçok canlı bombanın yakalanmasının bunun göstergesi olduğunu belirtti. Böyle büyük bir operasyonda mağduriyet olmamasının mümkün olmadığını da ifade eden Ağar, "Topyekün bir mağduriyet havasında takdim etmek örgüte avantaj sağlar" diye konuştu. 

"HİÇ KASET ÇIKMADI"

Görev yaptığı dönemdeki hiçbir bürokratının 15 Temmuz sonrasında bir sıkıntı yaşamadığını dile getiren Ağar, "Benim emniyet müdürlüğü yaptığım dönemde bir tane kaset çıkmadı. Benden sonra bir sürü kaset çıktı. Çünkü biz mahkeme kararı olmadan kimseyi dinlemedik. Dinlediklerimiz de sadece terör örgütü üyeleri, uyuşturucu kaçakçıları gibi isimlerdi. Şimdi bakıyorum, son 10-15 günde yine bizim zamanımızdaki eski dönemlere göre bir yapılanma görüyorum" dedi.

ÜST, ASTIN HER ŞEYİNDEN SORUMLUDUR

"Üst, astın her şeyinden sorumludur. Sadece işinden değil, ailesinden, çocuğunun sağlığından bile sorumludur. En yakınında çalışan astının neler yaptığından haberdar bir yapılanma olmamalı."

PARALI PULLU BİR ADAM DEĞİLİM

Mehmet Ağar, basında yer alan ve suç örgütlerini operasyonlarda kullandığıyla ilgili haberler hakkında ise "Paralı pullu bir adam değilimki bir basın sekreteri tutayım, bunları yalanlayayım.  Yüzlerce yalan var, hangi birine yetişeyim. Suç örgütleri istihbaratta kullanılmıştır, operasyonda değil" yorumunda bulundu.

TKP ZARARSIZ

"Ünal Erkan bize dikensiz bir gül bahçesi bırakmıştı. Benim zamanımda Fetullah'ın F'si teşkilatta aktif görev almamıştır. Ben kimsenin siyasi görüşüne de bakmadım. Benim zamanımda sol görüşlü arkadaşlar il emniyet müdürlüğü yapmıştır. Türkiye Komünist Partisi üyelerini biz yıllarca gözümüzde çok büyütmüşüz. TKP üyeleri ellerine bıçak bile almamış, düzgün fikir insanlarıydı"

2006'DA KÜRT SORUNU ÇÖZÜLÜRDÜ

Ağar, 2006'da DYP Genel Başkanı iken Mardin'de söylediği "Düz ovada siyaset yapsınlar" sözüyle ilgili ise şunları söyledi: "O zaman tüm Anadolu'yu geziyor, herkesle görüşüyorduk. Mardin'de PKK'nın içinden adamlarla da görüştük. ‘Durum stabil gidiyor, ama büyük bir patlama olacak' dediler. Ben de bunun üzerine, seçimler de yaklaşıyordu ‘Düz ovada siyaset yapsınlar' dedim. O zaman Genelkurmay, benim için ‘O adam ne diyor' dedi. Bize koydumu oturtan adam cephede lazım, siyasette değil. O dönemde Genelkurmay bu işe sıcak bir kucak açsaydı, AK Parti çözerdi bu işi. Her şeye rağmen Türkiye'nin, halkın sağduyusuyla bu işi çözeceğini sanıyorum."

Haber Ara