Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kurtulmuş: İslam dünyasını ilzam eden bir anlayış var

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, İslam’ın yüce adını kullanarak haksız bir şekilde bütün İslam dünyasını, 1,5 milyar Müslüman’ı ilzam eden bir anlayışın olduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-27 23:22:06

Kurtulmuş: İslam dünyasını ilzam eden bir anlayış var

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Beyoğlu Belediyesi tarafından Pera Palas Oteli'nde düzenlenen “Beyoğlu Sohbetleri”ne katıldı. 

AA'nın haberine göre; Konuşmasının başında Bursa'daki terör saldırısına değinen Kurtulmuş, bugün İslam adına ortaya çıkıp çok açık bir şekilde İslam'ı son derece kötü temsil eden, insanları öldüren, canlı bombalar kullanan, şehirleri işgal eden, insanlara hayatı dar eden ve bütün bunları yaparken de İslam'ın yüce adını kullanarak haksız bir şekilde bütün İslam dünyasını, 1,5 milyar Müslüman'ı ilzam eden bir anlayışın olduğunu söyledi.

Bu anlayışın elinde silahları, bombaları, hain tuzakları olduğunu dile getiren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunlardan birini bugün maalesef Bursa'da yaşadık. Çok şükür vatandaşlarımız hafif yaralarla bu meseleyi atlattılar. Ama şu ortaya çıkıyor. Daha evvelki İstanbul, Ankara saldırılarıyla gördük ki çok rahatlıkla Allah'ın yüce adını kullanarak, İslam'ın barışçıl değerlerini ayaklar altına alan birtakım organizasyonlar var. Bu organizasyonları ortaya çıkaran siyasi sebepleri tartışabiliriz. Örneğin Afganistan'ın uzun yıllar süren işgali olmasaydı. Önce Ruslar ve arkasından ABD'nin işgali olmasaydı, belki önce Taliban ve arkasından El Kaide dediğimiz uluslararası terör örgütleri bugün ortaya çıkmayacaktı. Suriye'de 5 yıldır devam eden ve halka karşı vahşice sürdürülen devlet terörü olmasaydı, Suriye'nin siyaseten yönetilemez bir duruma gelmesi mevzu bahis olmasaydı, bugün Suriye ve Irak topraklarında herhangi bir devlet otoritesi olmuş olsaydı, belki bugün adına DAEŞ, IŞİD dediğimiz başka şekilde de adlandırılan bu terör örgütü uluslararası bir network haline gelmeyecekti. Esas itibariyle İslam'ın adını kullanarak bu insanlar ve gruplar ortaya çıkıyorlarsa, sorumluluğun büyük kısmı Müslüman dünyasının kendisine düşmektedir."

Haber Ara