Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kritik Bakanlar Kurulu sonrası Bozdağ'dan açıklama

Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, kritik Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-23 00:05:16

Kritik Bakanlar Kurulu sonrası Bozdağ'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarda bulunuyor.

Bozdağ'ın açıklamasından satır başları şöyle:

IKBY'deki referandum, gayri meşru, kabul edilemez bir referandumdur. Türkiye bu konudaki tavrını baştan beri net ve açık bir şekilde koymuştur.

"TÜRKİYE'NİN MİLLİ GÜVENLİĞİNE AÇIK TEHDİT"

Bu referandum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli güvenliğine doğrudan bir tehdittir. Aynı şekilde Irak'ın toprak bütünlüğüne ve milli birliğine, egemenliğine dönük de doğrudan bir tehdittir.

Bu referanduma Türkiye'nin karşı olmasının yanısıra uluslararası toplum da karşıdır.

"DAHA BÜYÜK SORUNLAR ÇIKACAK"

IKBY'nin referandum kararı bölgede huzursuzluğu daha da arttıracaktır. Bazı sorunlarını çözmek için bu adımı attığını söyleyenler, yarın çözemeyeceği daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalabilecektir. Bölgedeki topluluklar referanduma karşıdır.

IKBY'YE ÇAĞRI: REFERANDUMU İPTAL EDİN

Türkiye olarak son bir kez daha Irak Kürt Bölgesel Yönetimine çağrıda bulunuyoruz, aklı selim ile hareket edin. Bu referandumdan vazgeçin, referandumu iptal edin. Hem bölgesel yönetimin hem bölgede yaşayanların hem de bölgenin hayrına olan referandumu iptal etmektir.

"ERTELEMEYE DE KARŞIYIZ"

Türkiye referandumun ertelenmesine de karşıdır. Ertelemek ileri bir tarihte yapılacağına izin vermek anlamını taşır ki, biz bunun ileriki tarihte yapılmasına da rızamız yoktur. Tekrarsız şekilde iptal edilmelidir. Türkiye ertelemeye de karşıdır. Referandumun iptalini istemektedir. Doğru olan erteleme değil iptalidir. Erteleme bugünkü sorunları geriye atmak anlamına gelir.

"ALINACAK TEDBİRLERİN HEPSİ BELLİ"

Bütün opsiyonlar masaya kondu. Hepsi tek tek değerlendirildi, iptal edilmesi halinde neler, edilmemesi halinde neler olacak. Ve alınan tedbirler ne zaman uygulamaya konulacak hepsi bellidir. Hükümetimiz uygulama zamanına karar verecektir.

"TÜRKİYE KONUYU TAKİP EDECEK"

Türkiye konuyu bundan sonra da aklı selim ile sağduyu ile ve ülkemizin milletimizin çıkarlarını gözeterek takip edecektir.

 

Haber Ara