Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Kılıdaroğlu: Katar İhvan'a desteğini kesmeli

Kemal Kılıçdaroğlu, Katar krizine ilişkin Ak Parti iktidarına önerilerini sıraladı. Kılıçdaroğlu, Katar'a 'İhvan'a desteğinizi kesin' derken, hükümete de 'rabia' işareti eleştirisinde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-06 14:18:01

Kılıdaroğlu: Katar İhvan'a desteğini kesmeli

TIMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Katar krizine ilişkin açıklama yaptı. "Bu konuda hükümete önerilerimiz var" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi.

"KATAR İHVAN'A DESTEĞİNİ KESMELİ"

"Birincisi Katar İhvan'a desteğini kesmeli. Yani Müslüman Kardeşler'e. Adalet ve Kalkınma Partisi, İhvan'ı destekleyen siyasetten uzak durmalı. Rabia simgesinden de vazgeçmeli. Çünkü Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Müslüman Kardeşler'i terör örgütü olarak görüyor. Siz gitmişsiniz Müslüman dünyanın bir kısmının terör örgütü olarak gördüğü İhvan'ın simgesini getiriyorsunuz Adalet ve Kalkınma Partisi'nin simgesi haline getiriyorsunuz. Hani bunun yerlisi, hani bunun millisi? Ne yerli, ne milli! Bir terör örgütünün dört parmağını getirdiniz kendi simgeniz yaptınız. Akıl alacak şey değil. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İhvan'dan desteğini süratle çekmesi lazım.

"YEMEN'DEKİ SAVAŞ BİTİRİLMELİ"

İkincisi Yemen'deki kirli savaşın bitirilmesi gerekiyor. Türkiye de gerekli desteği vermeli.

"TÜRKİYE TARAF OLMAMALI"

Üçüncüsü Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar arasında taraf olmamalıdır. Tarafsızlığını korumalıdır. Arap dünyasıyla ilgili temel politikamız dostluğumuzu koruyacağız ama kargaşaların tarafı olmayacağız.

Dış politikayı yönetenlerin dikkatli olması lazım."

Badıllı(beydili)
Yazıklar olsun bizlere terör ve terörist yaftasını her zaman batının ağzındaki argümanlara göre yaptığımız için.Peki ABD'nin Suriyeli terör grubu pkk-pyd'ye silah ve mühimmat desteğine ne demeli.Yıllar önce ABD'nin Afganistanda Rusya'ya karşı desteklediği o günün mücahitleri bugünün ABD için teröristlerine ne demeli.Her zaman onların ulusal çıkarlarına göre isimlendirmelerine mi takılacağız.Neymiş Müslüman kardeşlere,neymiş Suriyeli Muhalif grup Fetih el şama el altından para ve destek verilmiş.Batı için Terörizim yaftası hangi grubun kime çelme takmasıyla bağlantılı.
Kamil kolla
Hadi be sen kim ihvan kim. .Sisi ci isen darbecisin!
Turan Şah
Yazıklar olsun hepimize.Terör ve törörist yaftasını batının argümanlarıyla yaptığımız için.Neymiş efendim Müslüman kardeşler yok efendim Suriyeli muhalif Grup Fetih El Şam gibi gruplara para aktarılmış.Neden kimse Türkiye için terör grubu olan PYD'ye(pkk)ABD ve yandaşları tarafından yapılan silah ve mühimmat desteğine sesini çıkaramıyor.Bu kadar mı pısırığız alemi islam olarak.Her zaman onların ağzı ve zaaflarıyla mı ağzımızı eğip bükeceğiz.Her kim ki terörist kimseye bakmadan bu terörist diyebilmeliyiz.Tercihlerimizi onların bölgeki ulusal çıkarlarına bağlı olarak yapmamalıyız.
Ahmet terzi
İhvan tüm dünyadaki müslümanlar için bir fikir ocagi olmuştur israil önünde kit a duran körfez ülkelerinin suud un veya darbeci sisinin ihvana terör örgütü demesinin bizim katimizda nasıl bir değeri olabilir ki bunlar devlet bile sayilmaz uydu devletlere göre is mi yapicaz

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Prof. Özkaya: 'Antioksidan ve vitamin takviyeleri ömrü kısaltıyor'

Haber Ara