Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kılıçdaroğlu: Askere kurşun sıkana taziyeye giden Meclis'te olmamalı

Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-25 12:52:06

Kılıçdaroğlu: Askere kurşun sıkana taziyeye giden Meclis'te olmamalı

TİEMTURK I HABER MERKEZİ

Dokunulmazlıkalrla ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu,  CHP'lilerin AYM'ye bireysel başvuruda bulunacağını, HDP'lilerin de aynısını yapmasını söyledi.

Kılıçdaroğlu, ayrıca "Askere kurşun sıkana taziyeye giden Meclis'te olmamalı" da dedi.

İşte o ifadeler:

"TBMM üyesi olacaksınız, askere polise kurşun sıkan birinin taziyesine gideceksiniz bu doğru değil. Hele hele bir milletvekilinin aracında silah var, terör örgütü üyelerine silah götürüyor, bu asla doğru değil. Böyle bir kişinin parlamentoda olması doğru da değildir. Siz parlamentoya niye gelirsiniz? Sorunu çözmek için gelirsiniz. Sorun yaratmak için değil. Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için gelirsiniz. Bunu sağlamayıp da terör örgütüne silah taşıyacaksınız falan bunları asla kabul etmeyiz. Bizim tek istediğimiz şu, ne yapılacaksa hukuk içinde yapılsın. Soruşturulsun, araştırılsın, eğrisi doğrusu nedir bakılsın, hakim de otursun kararını versin. Bir AKP milletvekili o da taziye ziyareti gitti, neden onunla ilgili fezleke gelmedi? Hukukta çifte standart yoktur. AKP'den de gitti, onun için de savcının fezleke göndermesi gerekir."

CHP'LİLER DE KATILMIŞTI

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin silahlı unsuru YPG mensubu Aziz Güler, Kobani'de savaşmış; Suriye'nin Haseki kenti Rasulyan ilçesinde IŞİD'in döşediği mayına basarak 21 Eylül 2015'te hayatını kaybetmişti.

2 ay Türkiye'ye getirilemeyen cenazesi için yakınları imza kampanyası başlatarak konuyu AYM'ye ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürmüştü.

Mahkemelerden herhangi bir sonuç çıkmadan cenaze, dönemin Başbakanı Davutoğlu'nun izni ile 20 Kasım 2015'te sabaha karşı Resulyan'daki Roj Hastanesi morgundan alınarak, Suruç'taki Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan geçirilmiş ve otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na getirilmişti.

Burada otopsisi tamamlanan cenaze, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılmış, aynı günün akşamı havayolu ile İstanbul'daki Gazi Cemevi'ne getirilmişti.

Cem evindeki cenaze törenine kamuoyunda CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi ve Sezgin Tanrıkulu da katılmıştı. 2 vekil cenazede gözyaşlarını tutuamazken özellikle İlgezdi'nin bitkin halleri dikkat çekmişti.

2_31
1_37
3_31

Haber Ara