Dolar

32,3683

Euro

34,6906

Altın

2.381,61

Bist

10.193,97

Helikopter kazasından acı haber

İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki Bostancı semtinde denize helikopter düştü. Helikopter kazasında yaralanan Halil Ünver hastanede yaşamını yitirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-06 17:15:56

Helikopter kazasından acı haber

İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki Bostancı semtinde denize helikopter düştü.

Olay yerine giden balıkçılar ilk müdahaleyi yaptı. İlk belirlemelere göre kaza yapan helikopterden 2 kişi kurtarıldı.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

Valilikten kazaya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İlimiz Maltepe ilçesi Bostancı sahilinde özel bir helikopter kazası meydana gelmiş olup iki kişi hafif yaralı olarak kurtarılmıştır. Teknik ekipler olay yerinde gerekli araştırma çalışmalarına başlamışlardır.

HALİL ÜNVER HAYATINI KAYBETTİ

Helikopter kazasında yaralanan Halil Ünver hastanede yaşamını yitirdi.

Kazada düşen helikopter Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlıydı. Ünver de helikopterin içinde bulunuyordu.

TÜRKİYE'NİN LİSANSLI İLK HELİKOPTER PİLOTUYDU

Bostancı açıklarında düşen helikopterde bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Ünver'in Türkiye'nin lisanslı ilk helikopter pilotu olduğu öğrenildi.

Vatandaşlar tarafından yaralı kurtarıldıktan sonra hastanede hayatını kaybeden Halil İbrahim Ünver'in kim olduğu merak konusu olmuştu. Ünver'in Otokar'ın Yönetim Kurulu üyesi olduğu belirtildi. Düşen helikopterin Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlı olduğu öğrenildi.

HAVA TAKSİCİLİĞİ DE YAPTI

2006 yılında verdiği bir röportajda hayatını anlatan Ünver, 1996 yılında Türkiye'de kurs görüp lisans alan ilk helikopter pilotu olduğunu söylemişti.

Ünver Havayolları adında bir havayolu şirketi kurduğunu ve hava taksiciliği yaptığını belirten Ünver, havacılığın yeni gelişen bir pazar olduğunu ve helikopter taşımacılığının gelişimiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Haber Ara