Dolar

32,2640

Euro

34,7185

Altın

2.399,40

Bist

10.336,50

Gülen misyonerlerin gazetesinde köşe yazarıymış

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in, Hristiyan misyonerlerin yazı yazdığı bir gazetede “Love and tolerance” (sevgi ve hoşgörü) isimli bir köşesi olduğu ortaya çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-18 12:41:47

Gülen misyonerlerin gazetesinde köşe yazarıymış

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Fetullah Gülen'in Hristiyan misyonerlerin yazdığı bir gazetede “Love and tolerance” (sevgi ve hoşgörü) isimli köşede yazılarının bulunduğu ortaya çıktı.

Ayrıca FETÖ'cülerin ByLock yazışmalarında ise “Hristiyan misyonerler için çok önemli bu yayında ‘Love and tolerance' köşesi diye bir köşe oluşturulur ve büyüğümüzün makaleleri haftalık yayınlanmaya başlar” mesajı bulundu.

LOVE AND TOLERANCE

Yen İşafak'ta yer alan habere göre, Gülen'in Hristiyan misyonerlerinin yayın organındaki “Love and tolerance” isimli köşe yazdığı mesajda şu ifadeler yer alıyor:

“Afrika'da diyalog hizmeti yapan bir arkadaş, ülkenin en önemli gazetesinin genel yayın yönetmeni ile görüşmek ister. Genel yayın yönetmeni Hristiyandır ve diyalog merkezinin yaptığı çalışmalardan kısmi haberdardır. Arkadaşa uzun uğraşların ardından randevu verir. Netice olarak Hristiyan misyonerler için çok önemli bu yayında ‘Love and tolerance' köşesi diye bir köşe oluşturulur ve büyüğümüzün makaleleri haftalık yayınlanmaya başlar.”

MESİH(!) HUZURUNDA DİZ ÜSTÜ ÇAY

Örgütün üst düzey mensuplarından birinin paylaştığı anlaşılan Ocak 2016'da “Hatırat” başlıklı ByLock mesajında, Fetullah Gülen'in Ankara'ya geldiği ve Bahçelievler'de bir hücre evinde örgüt üyeleriyle buluştuğu bilgisi paylaşılıyor.

Hücre evinde FETÖ liderine ikram edilen çayı beğenmeyip çay tarifi yaptığı bilgisi şu cümlelerle ifade ediliyor: “Hocaefendinin güzel çay yapması meşhurdu. Biz huzurunda diz üstü oturduk. O da bize nasıl çay yapılacağını anlattı” ifadesinin yer aldığı mesajda, Gülen'in normal çay tarifine abartılarak yer verildiği görüldü.

FETÖ DİLİ

Aynı mesajda, örgüt liderin izin isteyen kişinin “sen bilirsin” cevabını alınca bunun ne anlama geldiği ayrıca “açıklanıyor”. “Hacı abi” diye bahsedilen bir örgüt üyesi bu cevaptan sonra İstanbul'a gitmekten vazgeçtiğini şu şekilde yazıyor: “Hocaefendinin hassas bir şahsiyeti ve ifade üslubu vardır. Kendisini tanımayan bir kişi ‘sen bilirsin' ifadesiyle izin aldığını zanneder fakat hocamızın literatüründe bu ‘hayır' demektir”

SOSYAL MEDYAYI TAKİP ETMEYENLERE AZAR

13 Şubat 2016'da ByLock'tan paylaşılan bir başka mesajda örgütün, Fetullah Gülen'in örgütsel mesaj ve talimatlarının yer aldığı videolarının yayınlandığı “Herkul.org” isimli internet sitesinin kapatıldıktan sonra mesaj videolarının Youtube ve Facebook üzerinden mensuplarıyla paylaştığı anlaşıldı. Ancak izlenme oranının düşük olması üzerine ByLock'tan örgüt üyeleri azarlanıyor.

Sosyal medyada FETÖ üyelerine destek çağrısında bulunan mesajda şu ifadeler yer alıyor:

“Herkul sitesinin kapatılmasını fırsata dönüştürerek yurt dışı dahil herkesi Youtube ve Facebook sayfalarına yönlendirmeyi ve güçlendirmeyi hedeflemiştim. Ancak an itibariyle son sohbet sadece Youtube'de olmasına rağmen izlenme reklam dahil 4300... Facebook sayfa beğenisi ise sabah 92 bin 742 idi, reklama rağmen 93 bin 148 olabildi. Himmetlerinize arz ediyor ve destek bekliyoruz.”

Haber Ara