Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Gözaltı kararı verilen konsolosluk çalışanı ifadeye çağrıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, herhangi bir diplomatik bağışıklığı bulunmayan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı N.M.C'nin ifadesi için savcılığa davet edildiğini, bu kişinin eşi ve çocuğunun ise Amasya'da gözaltına alındığını bildirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-09 16:09:29

Gözaltı kararı verilen konsolosluk çalışanı ifadeye çağrıldı

ABD Konsolosluğu çalışanı M.T'nin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı N.M.C'nin ifadesi için savcılığa davet edildiğini bildirdi.
Açıklamada, eşi ve çocuğu Amasya'da gözaltına alınan N.M.C'nin herhangi bir diplomatik bağışıklığı bulunmadığı ifade edildi.

BİR KONSOLOSLUK ÇALIŞANI TUTUKLANMIŞTI

Öncesinde ABD İstanbul Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz, FETÖ soruşturması kapsamında 25 Eylül'de gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı. ABD'nin tepki gösterdiği olay sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu kişinin ABD Konsolosluğunun resmi listesinde kayıtlı personeli olmadığı belirtilmişti.

VİZE RESTLEŞMESİ

ABD, büyükelçilik ve konsolosluklara giden ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklamıştı. Türkiye'de bu karara misilleme olarak ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemlerini askıya aldığını açıklamıştı.

İşte o belge: 


28

 

Haber Ara