Dolar

32,2848

Euro

34,8051

Altın

2.409,17

Bist

10.272,37

Giresun'da askeri helikopter düştü!

Giresun'da gerçekleşen helikopter kazasında bilanço ağırlaşıyor. 7 askerin şehit olduğu saldırı da Giresun İl Jandarma Komutanı da yaralandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-05 21:49:08

Giresun'da askeri helikopter düştü!

Giresun'da S-70 tipi Sikorsky askeri helikopter düştü. Kazada şehit olanların sayısı 7'ye yükseldi, 8 kişi de yaralandı. Tuğgeneral Mustafa Doğru yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı'ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra'ya gitti.

Komutanlar ve eşleri, bayramlaşmaya ve Alucra'da bir şehit ailesini ziyarete gidiyorlardı.

S-70 tipi Sikorsky helikopter, saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Tohumluk Yaylası'na düştü. Kaza, köylüler tarafından askeri yetkililere haber verildi.

Kazada 7 kişi şehit oldu, 8 kişi de yaralandı.

Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Doğru'nun bilincinin yerinde olduğu da belirtiliyor. Albay Ünal Bayhan ve bir personel eşi de Alucra hastanesine kaldırıldı.

"ALÇAKTAN UÇARKEN KAZA MEYDANA GELDİ"

Helikopterin alçaktan uçtuğu ve kazanın da bu nedenle meydana geldiği iddialar arasında. Kazaya yoğun sisin neden olduğu da gelen bilgiler arasında.

HELİKOPTERDE BULUNAN İSİMLER BELLİ OLDU

Helikopterde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi Nuran Doğru ve küçük kızı Berrin Doğru; Kurbay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, eşi Didem, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara ve eşi Semra Kara; Pilot yüzbaşı Hilmi Özer, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek."

HAYATINI KAYBEDEN İSİMLER AÇIKLANDI

Helikopterde bulunanlardan İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin, helikopter pilotu yüzbaşı Hilmi Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan'ın eşi Didem Bayhan ve Ast. Uzman çavuş Adem Kara'nın eşi Sema Kara hayatını kaybetti.

HELİKOPTERDE YARALANAN İSİMLER

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek ise yaralandı.

Haber Ara