Dolar

42,6945

Euro

50,1592

Altın

5.898,49

Bist

11.311,31

FETÖ'nün TÜBİTAK'taki yapılanması çökertildi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nda, Fethullahçı Terör Örgütü yapılanması, polisin operasyonu ile çökertildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-16 14:17:32

FETÖ'nün TÜBİTAK'taki yapılanması çökertildi

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, TÜBİTAK'taki FETÖ yapılanmasıyla ilgili olarak basın açıklamasında bulundu. 29 Temmuz'da başlayan ve devam eden operasyonlar kapsamında 20 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, yakalanan örgüt mensuplarının cemaate ait okullarda ve yurtlarda eğitim öğretim gördükleri belirtildi. Zanlıların örgüt ile ortaokul seviyesinde tanıştıkları ve örgütün derslerine katılan zeki öğrencilerden seçilerek sorumlu imamlar vasıtasıyla planlanan üniversitelerdeki elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendislikleri bölümlerine yönlendirildikleri, burada cemaat evlerinde kalırken abi ve semt sorumlusu pozisyonlarında örgütsel faaliyetlerde bulunduklarının tespit edildiği bildirildi.

ÖZEL PROGRAMLAR ÜZERİNDEN HABERLEŞİYORLARDI

Operasyonda, TÜBİTAK'dan Mustafa kod adlı M.Ö'nün sorumlu olduğu, M.Ö.'ye bağlı olarak ise TÜBİTAK imamının Arif kod adlı Ö.O. olduğu, imama bağlı olan abiler Cemil kod adlı C.G. ve Hakan kod adlı H.B.Ö.'nün ise mühendisler Rıdvan kod adlı R.T.K, Orhan kod adlı İ.K, Ömer kod adlı E.M, Recep kod adlı Ş.K, Ethem kod adlı İ.Ç, Yusuf kod adlı Y.Ö, Asım kod adlı A.Ö.'den himmet adı altında her ay 300 TL aldıkları belirlendi. Örgüt mensuplarının Bylock ve Covermi adlı programları kullanarak haberleştikleri, örgüte ait Bank Asya'da hesaplarının bulunduğunun tespit edildiği açıklandı.

FETÖ'nün TÜBİTAK'taki yapılanması kapsamında gözaltına alınan 20 kişi ile 2 kadın yakını dün adliyeye sevk edildi. 22 kişi savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edildi.

kadir mehder
Yakalanlar kriptolar değil bence.Kendilerini açık edecek işlem yapmıyorlar davranışları dışında.Bank asyaya kripto neden para yatırsın. Elden veriyorlardır.diğer husus; devlet 17-25 aralıktan sonra şunu yapmış mı,dönmüş mü? Kardeşim bu adamlar FETÖçu oldukları için bu makamlara gelmedi mi?17-25 aralıktan sonra dönse nolur dönmese nolur?DEvleti döneklerle mi yöneteceksiniz?Bu adamlar kimlerle kıstas yapılmış ki bu makamlara gelmişler? Tek referans FETÖcu olmak değilmiydi?Devlettekiler kıstaslarını tekrar gözden geçirmeliler yoksa kriptolar dönek olarak işlerine devam edecekler.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Dolandırıcıların aldığı 18 milyonluk altın ve para ele geçti

Haber Ara