Dolar

32,2658

Euro

34,7188

Altın

2.401,59

Bist

10.336,50

FETÖ'cü öğretrmeni haber yapan FETÖ'cü site

'Diyarbakır'daki Ugandalı öğretmen' haberleriyle gündeme gelen Wanitho lvan Kerawiya'a ilişkin 'FETÖ'cü olabilir' iddiası gündeme getirildi. Ugandalı Kerawiya'a konuya ilişkin davalar açarken, İçişleri Bakanlığı ise soruşturma başlattı. Fakat bu durum kadar ilginç olan diğer ayrıntı, iddiaları haberleştiren siteydi. Söz konusu internet sitesinin de kısa süre önce 'FETÖ'cü olduğuna ilişkin' haberler ile gündeme geldiği biliniyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-12 16:21:12

FETÖ'cü öğretrmeni haber yapan FETÖ'cü site

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Yedi yıl önce ülkesi Uganda'da Makerere Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümü kazandığı ve bu başarısı sebebiyle ailesi tarafından Türkiye'ye gödnerildiği ardından okulunu bitirdikten sonra Türkiye'ye tekrar geldiği belirtilen 26 yaşındaki Ugandalı Wanitho lvan Kerawiya sosyal medyada bir anda gündem haline geldi. Birçok ajans ve internet sitesinin haber yaptığı Kerawiya 'nin 11 dil bildiği ve ikinci Türkiye ziyareti sırasında etkilendiği Diyarbakır'da ikamet ederek burada öğretmenlik yapmaya başladığı belirtildi.

Yapılan haberlerde şu fadeler kullanıldı:

"Yeni bir yaşama başladıkları Diyarbakır'da eşi ile bir özel okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan, bildiği 11 dilin yanı sıra Türkçe ve Kürtçe de öğrenen Kerawiya, kısa sürede kentte güçlü bir gönül bağı kurdu."

UGANDALI ÖĞRETMEN FETÖ'CÜ OLABİLİR

Stratejist ve Siyaset Bilimci Abdullah Çiftçi, konuyu Twitter hesabından eleştirerek Ugandalı öğretmenin aslında FETÖ'cü olduğunu iddia etti. Çiftçi bu iddiasını ise şu şekilde açıkladı: "Sabah bu haberi tesadufen gördum. Videonun sonunda Diyarbakırli çocuk bize "İngilizceyi bir yaşam biçimi olarak öğretiyor" deyince merak edip şahsı ve haberi analiz ettim ve sonuç şaşırtmadı."

1_74

2_77

"FETÖ'CÜ DEMİYORUM"


Çiftçi yaptığı paylaşımlarda "Arkadaşlar, Bu Ugandalı model/actor ajandir, fetöcüdür vs demiyorum. Özellikle gençlere izlenen bir videoda "sevimli, yardımsever, kimsesiz" vs diye sunulan haberlerin arka planı nasıl okunur onu göstermeye çalıştım" ifadelerini kullandı.

FETÖ'CÜ SİTE FETÖ'CÜ ÖĞRETMENİ HABER YAPTI

Öte yandan Çiftçi'nin iddialarını haberleştiren site de dikkatleri çekti. Ugandalı öğretmenin FETÖ'cü olabileceğine ilişkin haberi derleyen site kısa süre önce 'FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle haberlere konu olmuştu.Site 15 Temmuz öncesi FETÖ'nün yayın organı olarak biliniyor ve "kamudanhaber.com" uzantısı ile yayın yapıyordu. Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından ise "kamudanhaber.net" uzantısıyla yayına devam etmeye başladı. Ayrıntılar için TIKLAYINIZ

2017-12-12_16h22_42

2017-12-12_16h23_25

İŞTE ÇİFTÇİ'NİN DİĞER PAYLAŞIMLARI

Çiftçi paylaşımlarına şu şekilde devam etti:

3_66
4_44
5_43

6_18

UGANDALI ÖĞRETMEN, ÇİFTÇİ'Yİ MAHKEMEYE VERDİ

7_12

SÜLEYMAN SOYLU DEVREYE GİRDİ

Çiftçi, konuya ilişkin kendisini Bakan Süleyman Soylu'nun aradığını ve İçişleri Bakanlığı'nın devreye girdiğini söyledi.

99_5

2017-12-12_16h08_37

Haber Ara