Dolar

32,2410

Euro

34,7599

Altın

2.412,58

Bist

10.267,09

Erdoğan'dan Lavrov'a Afrin yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'un 'Türkiye Afrin'i Esed'e vermeli' açıklamasına tepki gösterdi. Erdoğan 'Afrin'i kime teslim edeceğimizi en iyi biz biliriz' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-10 13:07:35

Erdoğan'dan Lavrov'a Afrin yanıtı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Afrin'i Esed'e vermeli" yen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'a "Rus Bakan Lavrov'un yaklaşımı yanlış. Afrin'i kime teslim edeceğimizi en iyi biz biliriz" dedi.

NURETTİN CANİKLİ'DEN CEVAP

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti'nin TBMM'deki grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Canikli, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un basına yansıyan "Türkiye Afrin'in kontrolünü Suriye hükümetine geri vermeli" açıklamalarıyla ilgili olarak şunları kaydetti:

“Afrin'de terör tehdidi sürüyor, riskler tam kaldırılana kadar tedbirlerimiz sürer, işimiz bitene kadar kalmaya devam edeceğiz. Tüm bölgedeki terör tehdidi kalktıktan sonra seçimle gelmiş merkezi hükümet oluştuktan sonra hükümete teslim edeceğiz.

LAVROV: TÜRKİYE AFRİN'E ESED'E VERMELİ

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı hakkında bir soru yöneltildi.

Lavrov soruya "(Türkiye) Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan, Türkiye'nin Afrin'i işgal etmek istediğini hiçbir zaman söylemedi. Nitekim biz de Afrin'deki durumu normalleştirmede en kolay yöntemin, Türkler buradaki hedeflerine ulaştıklarını söylediklerinde, bu bölgenin kontrolünün Suriye hükümetine geri verilmesi olacağına inanıyoruz" dedi.

Lavrov, Afrin konusunda bundan başka bir görüşü desteklemediklerini de ekledi.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

877179_2_2

Haber Ara