Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Ruhani Erdoğan'a 'Afrin'i Esed'e bırakın' dedi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dünkü zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Afrin'i Esed'e bırakın' teklifinde bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-05 14:21:19

Ruhani Erdoğan'a 'Afrin'i Esed'e bırakın' dedi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün Ankara'da Suriye konulu bir zirve gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından İran TV'si geçtiği haberlerde Hasan Ruhani'nin Cumhurbaşkanı Edoğan'a "Afrin'i Esed rejimine teslim etmelerini" teklif etti.

İBRAHİM KALIN'A SORULDU

Haberde Erdoğan'ın buna ne cevap verdiğine ilişkin herhangi bir ayrıntı yer almazken, konu İran ve Arpa basınında yer aldı. Türk medyasının gündemine giremeyen teklif ise bugün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a soruldu. Kalın, Ruhani'nin bu teklifi yaptığı iddialarını doğruladı. Fakat "Bizim tutumumuz çok net" diyerek verilen cevabı da aktardı.

İşte Kalın'ın o ifadeleri:

"Sayın Ruhani, oturumun 1. bölümünde bu konuyu gündeme getirdi ama bizim pozisyonumuz son derece net. Afrin'in güvenliğinin sağlanması öncelikli hedefimiz. Biz bir tehditten kurtulup bir başka tehdit ile karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Şu anda da zaten önemli bir huzur ortamı sağlandı."

İRAN SAVUNMA BAKANI: TÜRKİYE ESED REJİMİYLE İRTİBATA GEÇMELİ

Bu gelişmenin ardından bugün basına yansıyan bir haberde ise İran Savunma Bakanı Emir Hatemi'nin Türkiye'ye Esed rejimiyle irtibat kurulması gerektiğini söylediği belirtildi. Nedaa Syria'nin haberine göre İran Savunma Bakanı Emir Hatemi "Türkiye Suriye'nin kuzeyindeki endişelerini gidermek istiyorsa Esed rejimiyle irtibata geçmeli" dedi.

Haber Ara