Dolar

32,4018

Euro

34,8247

Altın

2.432,13

Bist

10.082,77

Diyanet'ten Bitcoin ve Ethereum açıklaması

Diyanet İşleri'nden Bitcoin ve Ethereum'a ilişkin açıklama geldi. Diyanet “Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?” sorusuna 'Dinen uygun değil' denildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-28 10:40:07

Diyanet'ten Bitcoin ve Ethereum açıklaması

Bitcoin, Ethereum ve daha yüzlerce kripto para Türkiye'nin gündemine girdi. Uğruna soygunlar, gasplar yapılan ve kontrol altında tutulamayan para son olarak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu, kara para aklama gibi yasal olmayan birçokişte kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

Devletler ve finansal kurumlar Bitcoin ve arkadaşları hakkında nasıl düzenlemelere gideceklerini tartışırken, vatandaşın aklını karıştıran Bitcoin'e ilişkin bir soru da diyanet'in önüne geldi.

DİYANET'E BİTCOİN SORUSU

“Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?” şeklinde sorulan soruya Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan cevap geldi.

DİYANET NE DEDİ?

Verilen cevapta kripto paraların merkezi bir otoriteye sahip olmadığına ve bu yüzden devlet teminatı altında olmadığına dikkat çekilirken, değer kazanıp kaybetme konusunda spekülasyonlara açık olması ve kara para aklamak için kullanıldığı gerekçesiyle şu aşamada dinen uygun olmadığı belirtildi.

 

Haber Ara