Dolar

32,3605

Euro

34,7517

Altın

2.393,60

Bist

10.208,65

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM reforme edilmeli

Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye giden Cumhur Başkanı Erdoğan, Türkevi temel atma töreninde konuştu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-18 18:22:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM reforme edilmeli

TİMETÜRK | HABER MERKEZİ

Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye giden Cumhur Başkanı Erdoğan, New York'da Birleşmiş Milletler binasının hemen karşısında yer alan Türkevi'nin temel atma töreninde konuştu. Birleşmiş Milletler'in reforme edilmesi gerektiğini vurgulyan Erdoğan, "Dünya, Birleşmiş Milletlerin kurulduğu dönemdeki dünya değil" dedi.

erd

Türkevi'nin 36 ay sonra hizmete başlayacağını söyleyen Erdoğan, ABD'de çalışmalar yapan Türk sivil toplum kuruluşlarının, açılacak Türkevi'nde program ve etkinliklerini yapabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel atma töreni gerçekleştirilen Türkevi ile ilgili olarak "Tam karşısında olduğu BM binasına asıl misyonunu hatırlatacağını düşünüyorum"dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"BM teşkilatı tüm eksikliklerine rağmen dünyada herkesin sesini duyurabildiği yegane küresel çatıdır.

Dünya artık BM'nin kurulduğu gündeki dünya değil. BM'nin değişen şartlara ayak uydurması için reforme edilmesi şart. Bu yılki gündemde reform var ancak bu bizim anladığımız manada değil. Asıl reform, BM'nin yapısı üzerinde gerçekleştirilmeli."

Haber Ara