Dolar

32,1985

Euro

35,0433

Altın

2.470,83

Bist

10.158,63

'CHP’de sadakat diye bir duygu var mıdır?'

Hürriyet Yazarı Fatih Çekirge, CHP'yi bugünkü köşesinde eleştirerek referandumdan çıkan yüzde 48 oyun tamamen CHP'ye ait olmadığını sivil bir oy olduğunu yazdı. Çekirge, 'CHP, neden yüzde 51 alamadığını sorgulamak yerine 'istemezük kurultayına' hazırlanıyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-06 15:39:32

'CHP’de sadakat diye bir duygu var mıdır?'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Yazısında CHP'ye 'kurultay yorgunu' diyen Çekirge, kurultay tartışmalarında karşıtların gerekçesinin şu olduğunu yazdı: “Yahu arkadaş... Sen CHP olarak bugüne kadar Ecevit dışında hiç yüzde 48 gördün mü? Bu oyların tamamı seninmiş gibi nasıl atlıyorsun üzerine?”

Deniz Baykal'ı da isim vermeden eleştiren Çakirge, "Arkadaş, hani sen bu sisteme karşıydın? Dur bir nefes alalım. Daha dün bir bugün iki. Neden 51 olamadık sorusuna cevap arayacak yere, hemen adayımız kim olacak kurultayı topluyorsun..." dedi.i:

Çekirge şöyle devam etti:

AK PARTİ ve CHP FARKI

AK Parti beklediğinin altında bir “evet” aldı. Buna rağmen eksikliğini, liderini bağrına basarak gidermeye çalışıyor. Üstelik görkemli bir törenle yapacak değişiklikleri. CHP ise karışık. Genel Başkan'a karşı “istemezük kurultayı” hazırlıyor. Tam bir klasik. Birbirini hiç sevmeyenlerin menfaat birliği.  Partinin yetkili kurullarında konuşanlar, haklı haksız her kanaldan demeç veriyor.

SADAKAT FARKI

1) Referandumda beklediği oyu alamayan AK Parti, liderini bağrına basarak yenilenme arayışına giriyor. Üstelik Başbakan Binali Yıldırım bu daveti, yarın siyasi tarihimize bir sadakat ve ahlak örneği olarak geçebilecek büyük bir iyi niyet ve dava adamı olarak yapıyor.
2) CHP ise her biri kendisini lider adayı olarak görenler.
3) Bu yüzde 48 CHP'nin oyu değil, sivil bir oydur.
4) CHP'de sadakat diye bir duygu var mıdır?

ASIL SORU: BAYKAL, İNCE ve SAĞLAR BAŞARABİLİR Mİ?

Bütün bunları bir manzara olarak ortaya koyduktan sonra gelelim asıl soruya:  Baykal'ın, İnce'nin ve Sağlar'ın isteğiyle belediyeler ve örgüt, seçimli olağanüstü kurultaya destek verir mi? Bir Türkiye örneği olsun diye cevabı şöyle veriyorum: Adana'nın Seyhan belediye başkanı... İzmir'in büyükşehir belediye başkanı... Bana göre ikisi de destek vermez. Gerisini siz düşünün.

CHP'YE 'ABDULLAH GÜL' TEPKİSİ: NE BEKLİYORDUNUZ?

Ne bekliyordunuz? Abdullah Gül'ün hayatını verdiği bir çizgiden sapmasını mı? Hayatını verdiği bir “siyasi ahlak olgusu”ndan vazgeçmesini mi?
Hayatını verdiği “demokratik değerlerden” vazgeçmesini mi? “Abdullah Gül kızgındır, alıngandır, mutsuzdur” türünden yaklaşımlarla, onun siyasi oyunlara alet olmasını beklemek... Ancak bekleyenleri ucuzlatır. Olan budur.

Haber Ara