Dolar

32,2842

Euro

34,7863

Altın

2.410,39

Bist

10.267,09

Çelik: Almanya'nın yaklaşımı Türkiye'ye değil AB'ye zarar verir

Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan AB Bakanı Ömer Çelik, 'Almanya’nın yaklaşımı Türkiye’ye değil, AB’ye zarar verir' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-08 13:42:46

Çelik: Almanya'nın yaklaşımı Türkiye'ye değil AB'ye zarar verir

Estonya'nın başkenti Tallinn'de Avrupa Birliği gayriresmi dışişleri bakanları toplantısının ikinci oturumuna katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Talinn'de açıklama yaptı.

"ALMANYA'NIN YAKLAŞIMI AB'YE ZARAR VERİR"

Ömer Çelik, Estonya'nın başkenti Talinn'de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin büyüklüğünü kavrayamıyorlar. Türkiye denklemden çekildiği zaman tartışma çıkacak. Avrupa'nın problemleri Türkiye olmadan çözülemez. Almanya'nın yaklaşımı Türkiye'ye değil, AB'ye zarar verir" ifadelerini kullandı.

Çelik, "Türkiye ile müzakereler askıya alınsın ya da kesilsin şeklindeki sözlerin bile esasında radikalleşmeye verilmiş en büyük destek olduğunu" AB toplantısında dile getirdiğini söyledi.

Ömer Çelik açıklamasında şunları da kaydetti:

"AVRUPA'DA CAMİLERİN KAPATILMASI RADİKALLEŞMEYİ DOĞURUYOR"

Avrupa'da zaman zaman camilerin kapatılmasından ve ibadetlerin yasaklanmasından bahsediliyor. Bu tersinden radikalleşmeyi besleyecek yamnlış bir politikadır. Camilerde radikalleşme politikası varsa başka yollar denenmelidir. Bu durumda sivil toplum kuruluşlarıyla iletişime geçilmelidir. Unutulmamalıdır ki İslam'ı kötü göstermeye çalışmak yanlıştır. Camilerin kapatılması radikalleşmeyi doğuruyor. Yasalarla ve politikalarla korunması gerekiyor. Belli hayat tarzlarının korunması gerekiyor fakat bu bir takım gruplar tarafından istismar edilebilir. Son zamanda Türkiye'yle ilgili konularda, Türkiye IŞİD ile ilgili bir saldırıya uğradığında Türk bayrağı yansıtılıyor çeşitli yerlere., fakat PKK tarafından saldırıya uğradığında olmuyor. Bizim saatlerce radikalleşme konuşmamız bu durumlarda yetersiz kalır. İslamofobia bir ırkçılık haline dönüşmüştür. Bunun ideolojik ve politik sebeplerini düşünmek lazım.

Biz irrasyonel açıklamalardan bıktık. Türkiye diğer ülkelerin politikaları hakkındaki durumlarla ilgili şeyler duymaktan bıktık. Daha çözüm odaklı çalışmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız hakkında konuşmadan rahat edemiyorlar. Schulz seçim propagandasının yüzde 60'ını Türkiye'ye ayırmış durumda. Bu demokrasi için bir zaaftır.

 

Haber Ara