Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Çavuşoğlu'ndan FETÖ ile uluslararası çapta mücadele açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurt dışındaki yapılanmasıyla ilgili “12 ülkede 79 kuruluş ya kapatıldı ya da devredildi' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-14 15:19:40

Çavuşoğlu'ndan FETÖ ile uluslararası çapta mücadele açıklaması

AA'nın haberine göre Çavuşoğlu, başta Fethullah Gülen'in kendisi olmak üzere yurt dışına kaçan veya yurt dışında yaşayan FETÖ yöneticilerinin Türkiye'ye getirilip adalete teslim edilmeleri için de uğraştıklarını ifade etti. FETÖ'ye bağlı çok sayıda kişiyi Türkiye'ye getirdiklerini dile getiren Çavuşoğlu, “FETÖ'nun kendisini de getirmek için Adalet Bakanlığı ile yoğun çalışma içerisindeyiz” dedi.

Yunanistan'a kaçan 8 haini de getirmek için çabalarını sürdürdüklerine dikkati çeken Çavuşoğlu, "Yunanistan'a bir kere daha sesleniyoruz. Bunlar darbecidir. Siz de darbeden çok çektiniz. Bu darbecileri daha ülkeye girer girmez iade etmeniz gerekiyordu” şeklinde konuştu.

Yurt dışındaki FETÖ bağlantılı kuruluşların, derneklerin, STK'ların ve okulların kapatılması ya da devralınması konusunda yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, burada Milli Eğitim Bakanlığı ve Maarif Vakfı'nın en iyi ortakları olduğunu aktardı. Çavuşoğlu, “12 ülkede 79 kuruluş ya kapatıldı ya da devredildi” ifadesini kullandı.

Bu okulların mevcudiyetinden endişe duyan birçok ülke olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bu ülkelerde o okullardan mezun olanların devlet kurumlarına girmesinden de endişe duyulduğunu belirtti. Çavuşoğlu, çünkü Türkiye'de nasıl kurumlara sızdıklarını, bunların nasıl bir tehdit oluşturduğunu, hangi gizli ajanlarla iş birliği yaptıklarını ellerindeki bilgi ve delillerle çok iyi anlattıklarını söyledi.

Haber Ara