Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

ByLock'a bin 248 kez giren hakime hapis istemi

Eski Edirne Hakimi Hasan Özdemir'in örgütün haberleşme sistemleri 'ByLock' ve 'Eagle' kullanıcısı olduğu gerekçesiyle FETÖ üyeliğinden yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Özdemir'in 15 yıla kadar hapsini istedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-15 14:19:41

ByLock'a bin 248 kez giren hakime hapis istemi

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) üyesi ve eski Edirne Hakimi Hasan Özdemir'in örgütün haberleşme sistemleri "ByLock" ve "Eagle" kullanıcısı olduğu gerekçesiyle Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Özdemir'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını talep etti.

AVUKATI BULUNMADI

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma tutuklu sanık Özdemir katılırken, Özdemir'in avukatının bulunmadığı görüldü.

Mahkemeye yazılı savunmasını sunan Özdemir'in, örgütün haberleşme sistemleri "ByLock" ve "Eagle" kullanıcısı olduğu yönündeki iddiaları reddettiği, FETÖ ile bir ilişkisinin bulunmadığını savunduğu öğrenildi.

Eski hakim tutuklu sanık, mütalaaya karşı savunmasını hazırlamak için süre istedi. Mahkeme heyeti, sanık Özdemir'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, sanığın savunmasını hazırlaması için duruşmayı erteledi.

 

Haber Ara