Dolar

32,2796

Euro

34,7697

Altın

2.401,85

Bist

10.247,75

Bozdağ: Türkiye'nin Rusya'ya verdiği bir garanti yoktur

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası düzenlediği basın toplantısında, 'Türkiye'nin Rusya'ya veya başka bir ülkeye verdiği herhangi bir garanti yoktur. Zeytin Dalı harekatının hedefi Afrin bölgesini teröristlerden temizlemek ve güvenli bir bölge haline getirmektir.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-22 19:23:35

Bozdağ: Türkiye'nin Rusya'ya verdiği bir garanti yoktur

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye'nin Rusya'ya veya başka bir ülkeye verdiği herhangi bir garanti yoktur. Zeytin Dalı harekatının hedefi Afrin bölgesini teröristlerden temizlemek ve güvenli bir bölge haline getirmektir." ifadelerini kullandı.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın konuşmasından satırbaşları:

Bu harekatta amaç sınır güvenliğini sağlamak, teröristleri temizlemektir. Zeytin Dalı Harekatı başarıyla devam etmektedir.

Hedef, terör örgütlerinin barınakları, silahları ve üstleridir. Harekat süresince sivillerin zarar görmemesi için azami dikkat ve özen gösterilmektedir. Bu konuda her tedbir alındı.

Bu harekat, bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimize yönelik değildir.

"RUSYA'YA VEYA BAŞKA BİR ÜLKEYE GARANTİ VERMEDİK"

Türkiye'nin Rusya'ya veya başka bir ülkeye verdiği herhangi bir garanti yoktur. Zeytin Dalı harekatının hedefi Afrin bölgesini teröristlerden temizlemek ve güvenli bir bölge haline getirmektir.

Harekatın hedefi zaten Afrin bölgesidir. Bunu zaten biz açıkladık.

İleride Türkiye başka bir harekat başlatmak istediği zaman, o ayrı bir isimle, nerede başlaması gerekiyorsa, orada başlatılacaktır.

FRANSA BMGK'DA AFRİN'İ DEĞİL, SURİYE'DEKİ İNSANİ YARDIMLARI GÜNDEME GETİRDİ

Fransa bildiğimiz kadarıyla, BMGK'yı özel olarak doğrudan bir toplantıya çağırmamıştır. Fransa'nın yaptığı, BMGK'nın bu pazartesi yapacağı toplantının gündemine, Suriye'deki insani durumu getirmektir.

Fransa Dışişleri Bakanı, BM toplantısının Suriye'deki insani yardımlarla ilgili olduğunu açıklamıştır.

HDP'Lİ BAZI VEKİLLER SOKAK ÇAĞRISI YAPIYOR, BU SUÇ

(Sosyal medya üzerinden propaganda yapılması) Türkiye hukuk devletidir. Hem güvenlik güçlerimiz hem de yargı, kendilerine verilen yetki çerçevesinde bunu yapmakla yetkilidir. Terör örgütlerine destek anlamına gelen çalışmalar yapıyorlar. Bölgede terör örgütleri baskı kurarken, kişilerin mallarına el koyarken, sivilleri haraca bağlarken, bu terör örgütlerinden sivilleri korumak için ne yaptılar? Afrin bölgesinden 250 bin civarında insan Türkiye'ye geldi. Türkiye bu durumda ne yaptı? Terörden kaçanlara kucağını açtı. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde, herhangi bir suç oluşturan bir eylem ve söylem olduğunda hangi unsur takip edilirse bu konuda da suç oluşturan eylem ve söylem içine girenler bakımından da aynı usül işleyecektir.

SIĞINMACILARA KARŞI TEL ÖRGÜ ÖRENLERİN KAYGILARINI ANLAMIŞ DEĞİLİZ

Bugün dünyada en fazla sığınmacı barındıran ülke Türkiye'dir. Kendi ülkelerine bir kaç mülteci fazla gelecek diye tel örgü örenlerin kaygılarını anlamış değiliz. Sivillerin hukukunu koruma, onlara sahip çıkma konusunda Türkiye, kaygı olan tüm ülkelere güzel örnek olmuştur. Bunu kendilerine örnek edinmeliler.

Zeytin Dalı Harekatı'nda bölgedeki insanların insani ihtiyaçları karşılanmaya başlanmıştır.

HAREKATTA ŞEHİT YA DA YARALI ASKERİMİZ YOK

(Harekattaki gelişmeler) Harekat plandığı gibi devam ediyor. TSK karadan da harekat bölgesine girmiştir, belli bir mesafe de almıştır. İlk 3 günde planlanan mesafe ve alan kontrolü sağlanmıştır. Bize gelen yaralı asker bilgisi de yoktur.

PYD/YPG terör örgütleri Afrin'de ellerinde olan IŞİD'li teröristleri Türkiye'ye karşı savaşmak şartıyla serbest bırakmışlardır.

(Süreli ve sınırlı olmalı açıklaması) Harekatın masa üzerinde planlanması ayrı, arazide netice vermesi ayrı bir şeydir. Harekatın ne kadar süreceğini defalarca açıkladık. Bu harekat terör örgütleri ve bu terör örgütlerine mensup olanların bölgeden tamamıyla temizlenene kadar sürecektir. Bu kaç gün olur, bunu kestiremeyiz.

Haber Ara