Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Binali Yıldırım'dan Cumhuriyet ve Schulz açıklaması

Devlet günü sebebiyle grubunda konuşan başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyona ilişkin açıklamada bulundu. Yıldırım konu ile ilgili Türkiye'yi eleştiren Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'a cevap verdi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-01 12:44:40

Binali Yıldırım'dan Cumhuriyet ve Schulz açıklaması

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyon ile ilgili açıklamasında "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir işlem var. Nedir o? Bir gazeteye yönelik ithamla rvar. Bir vakıf, vakfın 2013'ten beri iki grup arasında bir şikayet söz konusu. İki boyutu var. Biri, gazeteyi çıkaran vakfın yöneticilerinin yanlış işlemlerinden dolayı başlatılan ve kurumsal bir tahkibat. Diğeri: Terör örgütleirne üye olmadan teröre destek vermek" dedi.

Yıldırım şöyle devam etti:

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ"

"Şimdi bu gazeteye gözaltılar yapıldı. Hemen koro halinde başladılar: 'Basın özgürlüğü elden gidiyor.' Biz buna alışığız. Basın özgürlüğüne sonuna kadar sahip çıkacğaız. Basın özgürlüğüyle bir meselemiz yok. zaten bizim Avrupalı dostlerımızla anlaşamadığımız konu bu. Terörle mücadelede attığımız adımda hemen önümüze 'basın özgürlüğüne' getiriyor."

"AP'YE CEVAP"

"Çıkmış birisi, 'kırmızı çizgi' dyor. Kardeşim senin çizgine bir çizgi de biz çizeriz. Senin çizgini tanımayız. Türkiye salvolarla tehditlerle hizaya getiriyecek bir ülke değildir. Biz yetkiyi milletten alır, millete veririz. Siz bu konuda hassasiyet olacağınıza terör örgütünün afişlerini parlamentonuza asarken, meydnalarda okuturken neredeydiniz?"

AP NE DEDİ?

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, "Türkiye, Cumhuriyet'e operasyonla kırmızı çizgiyi aştı" demişti.

Haber Ara