Dolar

42,7199

Euro

50,2017

Altın

5.960,16

Bist

11.286,81

Başbuğ: Türk milleti, böyle bir ordusu olduğu için dua etsin

İlker Başbuğ 'Böyle bir orduya sahip olduğu için Türk milleti oturup kalksın, dua etsin' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-22 00:16:54

Başbuğ: Türk milleti, böyle bir ordusu olduğu için dua etsin

Ajansların haberine göre Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Frankfurt'ta düzenlenen bir panelde konuştu.

Konuşması esnasında salondaki bir dinleyicinin "Şimdi ordu mu var paşam?" sözlerine tepki gösteren Başbuğ, şunları dile getirdi:

"Hem de öyle bir ordu var ki o ordu 400 tane şehit verdi hanımefendi, siz neden bahsediyorsunuz? Yapmayın, ben geçtiğimiz günlerde Gülhane Hastanesi'ne gittim. Orada Diyarbakır Sur'da çenesinden yaralanmış bir teğmeni ziyaret ettim. Bana odasına girerken 'Konuşamıyor, zorlanıyor, kanaması oluyor' dediler. Odasına girdik, teğmen bir şeyler anlatmaya çalıştı ve zorlanarak, 'Komutanım, şu anda Sur'da görev yapan arkadaşlarımı yalnız bıraktığım için üzülüyorum.

Böyle bir orduya sahip olduğu için Türk milleti oturup kalksın, dua etsin. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ordu bulmazsınız."

Başbuğ, "2015 yılının temmuz ayından bu yana Türkiye, şiddetli bir terör sarmalının içine girdi. Elbette bunun arkasında birden fazla neden var ama bence ana neden, Irak ve Suriye'deki gelişmelerdir. Irak ve Suriye'de olan gelişmeler kritik bir noktada ve nereye gittiği belli değil. Nasıl sonuçlanacağı da belli değil" şeklinde konuştu.

 

fatih
orduya minnet arttiginda ordunun kendine is uretip siyasete mudahale ihtimali ortaya cikabilir. ordu yatsin kalksin dua etsin. o askrler bu toplumdan cikiyor.
alia57
O ordu zaten bu Millet'in evladı...Elbette Millet kendi evladına dua edecek, ediyor..Önemli olan bu evladın kendi ana babasına isyan etmemesi..Geçmişte nice devşirilmişler bunu yaptı da...
muzaffer
Aynen sayin basbug un dedigi gibi. Allah ordumuzdan razi olsun Kendim gercek manada Allah in nizaminin hakimiyetini isteyen ve bu yolda karinca kararinca caba gosteren biri olarak su bu cemaatci tarikatci musveddelerinden tiksinir oldum, parayi bulan makama gecen hemen yumusuyor biyerlere yaltaklanmaya basliyor. Tumunuz islami kullanarak sekil muslumanliyla güç devşiriyorsunuz. Devletin kademelerinde kadrolasip hemen adam kayirmaciliga baslayip ummeti milleti boluyprsunuz, kulanbeyi havalarinda caka satiyorsunuz.Ordumuz Muhammed sav. Ordusuydu hep de oyle kalacak insallah.
Zafer Fatih
Vay bee ne mübarek bir komutandan ne mübarek bir vecize sudur etmiş!'Sussam gönül razı değil, söylesem kâr eylemez' demişya şair; isabet buyurmuş.
ekol türk
Ordumuzun icine iki asir fitne soktular.iki asirdirda her cephede yenildik.Kibris haric kazansakta hep vatan topragi kaybettik.Kibristada siyasi emri veren suurlu bir vatan evladi Erbakandi.iste her isin basi samimiyyettir.eyyacilik fitnedir.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Ela Rümeysa Cebeci tutuklandı

Haber Ara