Dolar

32,2648

Euro

35,0882

Altın

2.466,23

Bist

10.319,96

AYM'den dokunulmazlık kararı

CHP ve HDP'nin dokunulmazlıkların iptali için yaptığı başvuru reddedildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-03 12:36:36

AYM'den dokunulmazlık kararı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Anayasa Mahkemesi, HDP ve CHP'nin milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili iptal başvurusunun incelemesini tamamladı.

Yüksek Mahkeme, HDP ve CHP milletvekillerinin, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu reddetti.

ANAYASA'NIN 85. MADDESİ

Anayasa'nın 85. maddesine göre, milletvekilinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına veya milletvekilliğinin düşmesine ilişkin karar verilmesi hallerinde, Meclis Genel Kurulu kararının alındığı tarihten başlayarak 7 gün içerisinde ilgili milletvekili veya bir diğer milletvekili, kararın, Anayasa, kanun veya İçtüzüğe aykırılığı iddiasıyla iptali için Yüksek Mahkeme'ye başvurabiliyor. Aynı maddede, Anayasa Mahkemesinin, iptal istemini 15 gün içerisinde kesin karara bağlaması hükmü yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

HDP ve bazı CHP milletvekilleri, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla  ilgili anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması  istemiyle Yüksek Mahkemeye başvurmuştu. Başvuruların, Anayasa'nın 85. maddesi  uyarınca yapıldığı bildirilmişti.

Haber Ara