Dolar

32,4493

Euro

34,6539

Altın

2.387,07

Bist

10.045,74

Almanya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt

Erdoğan'ın 'Bana bak eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz.' sözlerine Almanya'dan cevap geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-25 13:55:37

Almanya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KADEM 2. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde yaptığı Avrupa'ya yönelik açıklamalara Almanya'dan cevap geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsü Ulrike Demmer, tarafından yapılan açıklamada "AB ile Türkiye arasındaki sığınmacı anlaşması tüm tarafların yararına ve diğer tarafları tehdit etmenin faydası yok. Çözmemiz gereken bazı zorluklar var." denildi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

AP'nin 'Türkiye ile üyelik müzakereleri dondurulsun' kararına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir zaman siz insanlığa dürüst davranmadınız, insanlara doğru bakmadınız, Aylan bebekleri Akdeniz kıyılarında sahile vurduğu zaman oradan gelip siz almadınız. Ümran bebekleri siz almadınız, 3 milyon, 3,5 milyon mülteciyi bu ülkede besleyen biziz, verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz 'Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız' demeye başladınız. Bana bak eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz. Öyle kurusıkı tehditlerden ne ben anlarım ne de bu millet anlar, bunu da bilesiniz." açıklamasında bulunmuştu.

 

Haber Ara