Dolar

32,2004

Euro

35,0225

Altın

2.503,98

Bist

10.716,43

Abdullah Gül: Derhal kışlalarına dönsünler

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Bu durum kabul edilemez. İşgal ettikleri yerleri hemen boşaltsınlar, kışlalarına dönsünler' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-16 01:42:30

Abdullah Gül: Derhal kışlalarına dönsünler

TİMETURK I HABER MERKEZİ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, paralel ihanet girişimi sonrası çok sert açıklamalarda bulundu.

Gül, "Bu durum kabul edilemez. İşgal ettikleri yerleri hemen boşaltsınlar, kışlalarına dönsünler. Gece baskınları ile Türkiye'de yönetim değişmez" dedi.

"Önce bütün milletimize şunu söylemek isterim: Düşüncesi, fikri, partisi ne olursa olsun farklılığını kenara bırakmalı ve demokrasi için sım sıkı sağlam durmalı. Türkiye Latin Amerika, Afrika ülkesi değil. Hatada olanlar vazgeçip kışlalarına çekilsin.

Bu, emir komuta zincirinde olan bir şey değil. Herkes; bu hatayı yapanlar bundan hemen vazgeçsinler, kışlalarına dönsünler. Bir daha milletin yüzüne bakamayacak hale gelirler.

Saldırganlık olmadan, çatışmaya fırsat vermeden demokrasiye sahip çıkma günüdür. İnanıyorum Türkiye bu sıkıntılı geceyi atlatacak.

Türkiye'nin milli menfaatlerini kazanmak ve savunmak için büyük mücadele veren TSK'nın başını bu şekilde tutmak büyümk bir zuldür ve büyük bir suçtur. Bu hatayı yapanlar buhndan derhal vazgeçsinler ve kışlalarına dönsünler. Bir daha milletin yüzüne bakamayacak hale gelirler.

Aziz milletimden ricam, herhangi bir saldırganlık olmadın, çatışmaya fırsat vermeden, ağır başlı bir şekilde demokrasiye sahip çıksınlar. Gün bugündür, herkesin sınav günüdür. Türkiye bu sıkıntılı geceyi unutacak ve evrensel hukukun geçerli olduğu bir gün olacak Türkiye'de. Bütün vatandaşlarımdan rica, demokrasi ve millet iradesine sahip çıksınlar."

Haber Ara