Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'ABD'nin bölge ile ilgili planlarında Türkiye mağdur olacak'

Ocaktan, ABD'nin bölge ile ilgili bir planı olduğunu ve Türkiye'nin bunun sonucunda mağdur olacağını yazdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 11:19:53

'ABD'nin bölge ile ilgili planlarında Türkiye mağdur olacak'

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Karar Gazetesi Yazarı Mehmet Ocaktan bugünkü köşesinde ABD'nin PYD ile işbirliğini hatırlatarak "PYD üzerinden kurulan bir oyun olduğunu ve bu konuda en çok mağdur olacak ülkenin Türkiye olacağını" söyledi.

ALMANYA'NIN SOYKIRIM ADIMI

AB ile tam üyelik müzakereleri yürüten bir ülke olmamıza rağmen, Avrupa Birliği'nin ana akım ülkesi olan Almanya hiç de dostlukla bağdaşmayacak bir çılgınlık sergileyerek ‘soykırım' yasasını kabul etti... Bundan sonra ilişkiler nasıl tamir edilir, vize muafiyeti işi nasıl bir istikamette seyreder akıbeti belirsiz.

ABD'NİN PYD İLE İŞBİRLİĞİ

Aynı şekilde dost ve müttefikimiz olan Amerika adeta Türkiye'nin yaralarını kanırtırcasına inadına PYD ile birlikte hareket edeceğini bütün dünyaya ilan etmeye devam ediyor. Oysa Amerika dahil herkes biliyor ki PYD, PKK'nın organik bir uzantısıdır.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Şimdi çok daha can sıkıcı bir durumla karşı karşıyayız. 877 kilometrelik Suriye sınırımızın neredeyse tamamı PYD'nin kontrolüne geçmek üzere. Malum Fırat'ın Batısı Türkiye'nin ‘kırmızı çizgisi'. Türkiye çok net bir şekilde sınırımızdaki 80 km'lik bölümde, yani Azez'den Carablus'a kadar, Türkmen ve Araplardan oluşan bölgenin muhaliflerin kontrolünde olmasını istiyor. Ancak öyle anlaşılıyor ki itirazımızı hiçbir şekilde dikkate almayan Amerika bölgenin kaderini tayin edecek kararları bizimle değil, PYD ile alacak.

MAĞDUR TÜRKİYE OLACAK

Suriye'de yaşanan insanlık dramı dolayısıyla bugüne kadar en büyük bedeli ülke olarak biz ödedik, eğer bölgede Türkiye denklem dışında bırakılarak bir düzenleme
yapılırsa bundan sonra doğması muhtemel felaketlerin en büyük mağduru yine Türkiye olacaktır...

Galiba şu anda en çok ihtiyacımız olan şey, diplomasi koridorundaki düşmanlarımızı azaltıp, dostlarımızı çoğaltmak...

Haber Ara