Dolar

32,3298

Euro

34,8362

Altın

2.393,29

Bist

10.276,88

ABD'den Türkiye'ye Özgür Gündem için çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, kapatılan ve çalışanları gözaltına alınan Özgür Gündem gazetesiyle ilgili açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-18 12:43:14

ABD'den Türkiye'ye Özgür Gündem için çağrısı

Düzenlediği günlük basın toplantısında Özgür Gündem'in kapatılmasıyla ilgili soruya da yanıt veren Toner, şöyle konuştu:

"Bağımsız bir medya kuruluşunun kapatıldığını gördüğümüzde her zaman endişe duyarız, bu konuda çok net olduk. Türkiye'yi bu türden adımların, özgür ve bağımsız medya dahil, demokratik kurumlar üzerinde yapacağı etkiye dair duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Aralarında, Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Freedom House, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) gibi çok sayıda uluslararası örgüt de gazetenin mahkeme kararıyla kapatılması ve gazetecilerin gözaltına alınmasının ardından yayınladıkları açıklamalarda, bu kararın kabul edilemez olduğunu savunmuştu.

İstanbul 8'inci Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla ‘terör örgütü propagandası yaptığı' gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Özgür Gündem'in muhabir, editör ve yazarları dahil toplam 24 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Haber Ara