Dolar

32,3360

Euro

35,1700

Altın

2.244,21

Bist

8.718,11

GÜNCELLEME 3 - Erzurum'da silahlı kavga: 5 ölü, 1 yaralı

Erzurum Valiliği:- 'Olaya karıştığı tespit edilen İrfan ve Burhanettin Yıldız isimli şahısların yakalanması için helikopter destekli operasyon başlatılmıştır. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk incelemede 3 tabanca bulunmuştur'VALİLİK AÇIKLAMASI EKLENDİ

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-30 18:24:07

GÜNCELLEME 3 - Erzurum'da silahlı kavga: 5 ölü, 1 yaralı
Erzurum'un Çat ilçesinde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 5 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Köseler Mahallesi'nde, husumetli Yıldız ve Güneş aileleri arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada, kurşunların isabet ettiği Sıddık, Hasan, Baki, Sinan Güneş ile Sedrettin Yıldız hayatını kaybetti, bir kişi ise yaralandı. Bölgeye gelen güvenlik güçleri, mahallenin giriş ve çıkışlarını kapatarak, geniş güvenlik önlemi aldı.

Kavgaya karıştığı belirlenen ve kaçan iki kişinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Jandarma, helikopterle köy kırsalında kayıp zanlıların yakalanması için arama, tarama faaliyeti yürütüyor.

Öte yandan, kavgada hayatını kaybedenlerin cenazeleri savcılığın olay yeri incelemesinin ardından Çat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hastane çevresinde de güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı gözlendi.

- Valilik açıklaması

Erzurum Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, aralarında önceden husumet bulunan Güneş ve Yıldız ailelerinin fertleri arasında iki gün önce hakaret olayı yaşandığı belirtildi. Tarafların bugün Köseler Mahallesi'ne 2 kilometre mesafedeki tarlada tekrar tartıştığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugün saat 10.30 sularında Sıddık Güneş, oğlu Sinan, kardeşi Hasan ve yeğeni Baki Güneş traktör ile tarlalarına hayvan gübresi dökmeye gittikleri esnada iki gün önce yaşanan tartışmadan dolayı Sıddık Yıldız, çocukları Sedrettin, Burhanettin ve İrfan Yıldız, yaya olarak Güneş ailesini takip ederek Köseler Mahallesi'ne 2 kilometre uzaklıkta bulunan Güneş ailesine ait tarlaya gelmişler ve tarlada çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda her iki taraf birbirine silah çekmişlerdir. Çıkan çatışmada Sıddık, Sinan ve Hasan Güneş ile ve Sedrettin Yıldız olay yerinde, Baki Güneş ise hastanede hayatını kaybetmiştir."

Açıklamada, tarafları ayırmak için araya giren Mehmet Etik'in ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı ve Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı aktarılarak "Olaya karıştığı tespit edilen İrfan ve Burhanettin Yıldız isimli şahısların yakalanması için helikopter destekli operasyon başlatılmıştır. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk incelemede 3 tabanca bulunmuştur." ifadesi kullanıldı.

- Kız kaçırma meselesi nedeniyle iki ailenin arası bozuktu

Yıldız ailesi yakınlarından Muhammet Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, amcasının oğlunun birkaç yıl önce Güneş ailesinden kız kaçırdığını ve bundan dolayı iki aile arasının gerildiğini söyledi.

Vatandaşların araya girerek iki ailenin arasını düzelttiğini anlatan Yıldız, "4-5 ay sonra gelin, annesinin, kardeşlerinin ve babasının 'Kendini öldüreceksin, intihar edeceksin.' baskısına dayanamadı ve intihar etti." dedi.

Yıldız, intihar olayından sonra iki ailenin arasının tekrardan bozulduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"İnsanlar araya girdi ve tekrardan aralarını yaptılar. 4-5 gün Bursa'da olan oğulları Erzurum'a gelerek ölen amcam Sıddık Yıldız'ı 'Seni öldüreceğiz' diye tehdit etmiş. Amcam da karakola giderek şikayette bulunmuş. Güneş ailesinin 4 büyüğü Bursa'da yaşıyor. Amcam da babalarını arayarak 'Oğullarına sahip çık' demiş. O da '3-4 güne köye geleceğim, onlara karışma' demiş."

Bugün 4 kardeşin amcalarının evinin önüne geldiğini ve tehdit ettiğini iddia eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Amcama 'Biz köyün çıkışına gidiyoruz, seni bekliyoruz kozlarımızı paylaşalım.' demişler. Bunlar da çıkmışlar. Kardeşlerinin ikisi hayvan otlatırken silah sesini duyup gelmişler. O iki kişi şu anda kayıp. Birisi bir aileden, 4'ü diğer aileden hayatlarını kaybetti. Olay çok büyük bir üzüntü verici. Köy jandarma dolu, inşallah başka olaylardan olmadan temizlenir. Ölenlerin ikisi kardeş diğer, ikisi de yeğenleri. Yaralı da bir kişi var. O da olayı ayırmaya çalışan biri."

Haber Ara