Dolar

32,5692

Euro

34,7313

Altın

2.485,64

Bist

9.524,59

Metin Güven kimdir, hangi işletmenin sahibidir?

Metin Güven kimdir, hangi işletmenin sahibidir? soruları MaterChef'in 150. bölümünü izleyen vatandaşlar tarafından sıkça sorulmaya başlandı. Metin Güven 150. bölümü Kocaeli'nde çekilen MasterChef Türkiye'nin tadım jürisinde yer aldı. Kocaeli'de tatlıcı şubeleri olan Metin Güven Türkiye'nin sevdiği Sütlü Nuriye tatlısının kendi ellerinden çıktığını açıklamıştır. Peki Metin Güven hangi tatlıcının sahibidir?

1 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-08 16:10:26

Metin Güven kimdir, hangi işletmenin sahibidir?

MasterChef Türkiye yarışması her hafta farklı bir ilde çekim yapıyor. Bu hafta da MasterChef ekibi Kocaeli'de program çekimlerini yaptı. Kocaeli'nin birbirinden lezzetli yöresel yemeklerinin tanıtıldığı programda tadım jürileri arasında Metin Güven de yerini aldı. Kocaeli'nin önemli işletmecilerinden olan Metin Güven'in kim olduğu araştırılmaya başlandı.

Metin Güven kimdir?

Metin Güven Kocaeli'nde pek çok ilçede şubesi bulunan Tatlı Güven adlı tatlıcıların sahibidir. Sütlü Nuriye tartışmalarıyla bir süre önce açıklama yaoan Metin Güven Sütlü Nuriye'nin patentinin kendisinde olduğunu belirtti.

Kocaeli'nin en sevilen tatlıcısı olan Tatlı Güven'in temelleri 1953 yılında İhsan Güven tarafından atıldı.

Ardından Tatlı Güven ilk şubesini 1985 yılında ilk şubesini İzmit'in tarihi Bakırcılar çarşısında açtı.

Tatlıları ile ün salan Tatlı Güven değilmeyen lezzetiyle uzun yıllar hizmet veriyor.

Sütlü Nuriye tatlısı ise Tatlı Güven şubelerinden çıkar.

Tatlı Güven, cevizin sultani lezzetini, ince açılmış baklava yufkası ve sütün eşsiz lezzetini buluşturarak tamamen yeni ve leziz bir tatlı ortaya çıkarır. Hafif ve eşsiz lezzetteki bu yeni ürünün adı içinde espri barındıran Sütlü Nuriye olarak Güven'in menüsün yerini alır.

Özellikle 1996 yılında Türkiye Milli Takımı'na tatlı sponsoru olmasıyla adını duyuran Tatlı Güven milli takımın yanı sıra birçok futbol kulübüne Sütlü Nuriye göndermeye başlar. Böylece Sütlü Nuriye tatlısı damakta bıraktığı lezzetle tüm Türkiye'ye yayıldı.

Melek Çeliköz kimdir? MasterChef konuk jürisi Melek Çeliköz nereli, kaç yaşında?
Angelo Lotumolo kimdir, nereli, mandırası nerede?
Dr. Nihan Akdemir kimdir?
İLİŞKİLİ HABERDr. Nihan Akdemir kimdir?

Haber Ara