Dolar

32,2597

Euro

34,6636

Altın

2.410,44

Bist

10.045,74

Angelo Lotumolo kimdir, nereli, mandırası nerede?

Angelo Lotumolo kimdir? MasterChef tadım jürisi Angelo Lotumolo nereli, mandırası nerede, adı ne? MasterChef'in 8 Aralık'ta yayınlanacak olan 150. bölümü Kocaeli'nde çekildi. Kırmızı ve mavi takım Kocaeli'nin birbirinden lezzetli yemeklerini jüriye beğendirmek için tüm hünerlerini sergileyecek. MasterChef 150. bölümde İtalyan Angelo Lotumolo da konuk jüri üyeleri arasında yer alıyor. Hikayesi ile herkesi şaşırtan Angelo Lotumolo'nun kim olduğu izleyiciler tarafından merak ediliyor.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-08 15:38:04

Angelo Lotumolo kimdir, nereli, mandırası nerede?

Angelo Lotumolo kimdir? sorusu 8 Aralk akşamı MasterChef programını izleyen izleyiciler tarafından sorulmaya başlandı. İtalya'dan Türkiye'ye gelerek mandıracılık işine giren ve genl müdür olan Angelo Lotumolo Türkiye'ye aşık bir isim olarak biliniyor. Ekran başındaki izleyiciler ise MasterChef tadım jürisi Angelo Lotumolo nereli, mandırası nerede, adı ne? sorularına yanıt arıyor. İşte Angelo Lotumolo'nun hayatı ve kısa hikesi...

Angelo Lotumolo kimdir?

Angelo Lotumolo İtalyan bir girişimci ve yöneticidir. Angelo Lotumolo Buffa Manda Çifliği Genel Müdürüdür.

Ziraat mühendisi ve zooteknisyen Angelo Lotumolo bundan tam 8 yıl önce aldığı bir teklif üzerine Türkiye'nin Kocaeli ilçesine gelerek Kandıra ilçesindeki manda çiftliğinin müdürü oldu.

50 yaşında olan Angelo Lotumolo güzelliklerine hayran kaldığı Türkiye'de yaşamaktan mutlu olduğunu ifade ediyor.

Angelo Lotumolo iş insanları Niyazi Yelkencioğlu ve Ömer Aral'dan aldığı teklifi kabul ederek Kocaeli'ye geldi. Kandıra ilçesinde, Kandıra Mandacılık Çiftliği'nde genel müdür olarak çalışmaya başlayan, Angelo Lotumolo Tuğba Öz ile 2015 yılında evlendi. 2 yıl önce dünyaya gelen kızları Melisa ile Türkiye'de çocuk sevgisini yeniden tattı.

Lotumolo'ya Kandıra'da "enişte" diye hitap ediliyor.

Angelo Lotumolo yaptığı açıklamada, eskiden İtalya'da aile şirketleri olduğunu, babasının büyük bir arazide 600 mandanın bulunduğu tesiste üretim yaptığını söyledi.

Kendisinin de bu tesiste çalıştığını ifade eden Lotumolo, burada mozzarella ve burrata peynirleri ürettiklerini kaydetti.

Lotumolo, Türkiye'de birçok kenti gezdiğini anlatarak, şöyle devam etti: "Türkiye'yi çok seviyorum. İtalya'ya çok benziyor. Türkiye'nin yemekleri çok güzel. Türkiye çok güzel. Kapadokya, Trabzon, Ege, Marmaris, Assos, Çanakkale çok güzel. Çanakkale'ye bayıldım. Tarihi geçmişi olan bir şehir. Anıtkabir'i de çok sevdim. Oraya gittiğimde Atatürk'ün kim olduğunu anladım. Büyük bir adam Atatürk, Türkiye'de ne kadar önemli işler yapmış."

Angelo Lotumolo, Türkiye'de mutlu olduğunu dile getirerek, "İtalyanım ama orayı fazla özlemiyorum. Sadece oradaki 2 çocuğumu özlüyorum. Şimdi Türkiye'de hayat kurdum. Burada her şey güzel. İtalya'dan babam arıyor. Onunla görüşüyorum. Kandıra'da herkes bana 'enişte' diyor, Angelo demiyor. Kandıra'nın eniştesi oldum." ifadelerini kullandı.

Haber Ara