Dolar

32,4808

Euro

34,9341

Altın

2.434,45

Bist

9.716,77

ALES sınavında emanetçiler açık mı? ALES eşya emanet edilir mi? ALES sınavında telefon emanet edilir mi?

Binlerce kişi 2021 ALES-2 sınavında ter dökecek. Sınav 19 Eylül Pazar günü saat 10.15'te gerçekleşecek. Sınava girecek olan adaylar en geç saat 10.00'Da sınav binalarında yerlerini almaları gerekiyor. ALES'e girecek olan adaylar yanlarında getirdikleri eşyaları emanetçilere bırakıp bırakamayacaklarını araştırıyor. Peki ALES sınavında emanetçiler açık mı? ALES eşya emanet edilir mi? ALES sınavında telefon emanet edilir mi? ALES sınavında emanetçilere araba anahtarı bırakılır mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-09-18 11:01:08

ALES sınavında emanetçiler açık mı? ALES eşya emanet edilir mi? ALES sınavında telefon emanet edilir mi?

ALES sınavına girecek olan binlerce kişi emanetçilerin açık olupolmadığını araştırıyor. Doğal olarak yanlarında telefon, çanta, anahtar getirmek zorunda olan adaylar bunları nereye bırakacaklarını düşünüyor. Peki ÖSYM'nin sınavlarında emanetçiler açık mı? ALES sınavında emanetçiler açık mı? ALES eşya emanet edilir mi? ALES sınavında telefon emanet edilir mi?

ALES SINAVINDA EMANETÇİLER AÇIK MI?

ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavlarda sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmaz. Bu nedenle adaylar, kılavuzda belirtilen yasaklı maddeleri sınav binalarına getirmemelidir.

ALES EŞYA EMANET EDİLİR Mİ?

Okul binaları dışında emanetçiler olabilir. Ancak buraların güvenirliliği de insanların kafasında soru işaretleri oluşturuyor.

SINAVA GİRERKEN ADAYIN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

a) İLGİLİ SINAV DÖNEMİNE AİT 2021-ALES SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Adayların bu belgeyi, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinmeleri gerekmektedir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir salonda sınava giremez.

b) NÜFUS CÜZDANI VEYA FOTOĞRAFLI T.C. KİMLİK KARTI VEYA GEÇERLİLİK SÜRESİ
DOLMAMIŞ PASAPORTUN ASLI:

Adayın, sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunludur.
Nüfus cüzdanı veya fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında;

Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartın aslı,

Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartının aslı

T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olacak “fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu” veya “fotoğraflı, barkodlu-karekodlu” Geçici Kimlik Belgesi'nin aslı sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir (Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafın olması zorunludur. Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.).

Bunların dışında; Sürücü belgesi, Meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartı vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

ALES SINAVINDA YASAK OLAN ARAÇ GEREÇLER

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına;

Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saati ve her türlü saat), kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (halka alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılarla; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing (taşsız, metal top veya sivri uçlu) hariç), her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı vb. kartlarla, Cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik cihaz, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla, Kalem, silgi, kalemtıraş, her türlü müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlarla, Şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleriyle, Kutu/şişe içerisinde ilaçla gelmeleri kesinlikle yasaktır.

Haber Ara