Dolar

32,5383

Euro

34,9496

Altın

2.458,25

Bist

9.870,98

GameStop nedir hissesi nasıl alınır? GameStop ne kadar yükseldi?

GameStop olayı nedir? Bir grup küçük yatırımcıların örgütlenerek profesyonel yatırıcılara karşı GameStop hisseleri üzerinden başlattığı savaş GameStop hisselerinin fırlamasıyla sonlandı. Durumun ortaya çıkmasıyla binlerce kişi de GameStop nedir diye araştırmaya başladı. Peki GameStop nedir? GameStop hissesi nasıl alınır? GameStop hisseleri ne kadar yükseldi? GameStop hisseleri 17 dolardan 400 dolara kadar çıktı. Durum böyle olunca yatırımcıların da ilgisini çekti.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-29 12:28:13

GameStop nedir hissesi nasıl alınır? GameStop ne kadar yükseldi?

GameStop olayı son zamanlarda en çok konuşalan finans olayı olacak gibi görünüyor. Amatör ve küçük yatırımcıların profesyonel yatırımcılara karşı başlattı savaş sonucu GameStop hisseleri adeta uçuşa geçti. Vatandaşlar da bu gelimleden sonra GameStop nedir hissesi nasıl alınır? GameStop ne kadar yükseldi? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte GameStop olayına dair detaylar...

Bir grup küçük yatırımcıların örgütlenerek profesyonel yatırıcılara karşı GameStop hisseleri üzerinden başlattığı savaş GameStop hisselerinin fırlamasıyla sonlandı. Durumun ortaya çıkmasıyla binlerce kişi de GameStop nedir diye araştırmaya başladı. Peki GameStop nedir? GameStop hissesi nasıl alınır? GameStop hisseleri ne kadar yükseldi? GameStop hisseleri 17 dolardan 400 dolara kadar çıktı. Durum böyle olunca yatırımcıların da ilgisini çekti. 

GameStop nedir?

GameStop, bir Amerikan video oyunu, tüketici elektroniği ve oyun ürünleri satıcısıdır. Şirketin merkezi Dallas'ın bir banliyösü olan Grapevine , Texas , Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmaktadır ve 1 Şubat 2020 itibarıyla Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Avrupa'da 5.509 perakende mağazası işletmektedir. Şirketin perakende mağazaları esas olarak GameStop, EB Games , ThinkGeek ve Micromania-Zing markaları altında faaliyet göstermektedir.

GameStop olayı nedir?

Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen bir grup küçük yatırımcının bazı şirketlerin hisseleri üzerinden profesyonel yatırımcılara karşı başlattığı meydan okuma bir anda piyasaların gündemine yerleşti.

ABD'li video oyun satıcısı GameStop'ın hisseleri üzerinden başlayan bu meydan okuma, bazı hisse senetlerinde olağan dışı hareketliliğe neden olurken, pay piyasalarının tamamı için ise endişe oluşturdu.

WallStreetBets adlı forum üzerinden organize olan amatör yatırımcılar, GameStop hisselerini alarak fiyatını yükseltirken, grubun katılımcı sayısı da her geçen gün arttı. ABD'li milyarder Elon Musk'ın da 26 Ocak'ta Twitter'dan "Gamestonk!!" yazarak WallStreetBets forumunun linkini paylaşmasıyla grup daha da genişledi.

GameStop hisseleri ne kadar yükseldi?

Hayal bile delimeyecek seviyeye yükselen GameStop hisseleri bir anda yatırımcıların gündemine oturdu. Peki GameStop hisseleri ne kadar yükseldi? GameStop'ın daha önce 17 dolar civarında olan hisse fiyatı 400 dolara kadar çıktı.

GameStop hisseleri nasıl yükseldi?

ABD'de binlerce mağazası olan oyun perakendecisi, oyun sektörünün çevrim içi sisteme kaymasıyla birlikte son yıllarda değer kaybediyordu. Özellikle pandemi döneminde sürekli zarar açıklayan şirketin hisseleri, Reddit'te başlayan bir tartışma ve sosyal medya etkisiyle perakende yatırımcının ilgisini çekti ve uçuşa geçti. Elon Musk Gamestop şirketi hakkındaki bir Reddit paylaşımını Twitter sayfasından paylaştıktan sonra 26 Ocak Salı günü başlayan Gamestop hisse senedi rallisi bugün de devam etti. Ünlü fon yöneticisi Michael Burry Gamestop hisse senetlerinde görülen bu artışın doğal olmadığı ve çok tehlikeli olduğunu söyledi. Gamestop hisse senedi %76 oranında değer kazanarak 260 dolara yükseldi. Bu yükseliş şirketin hissesinin 2021 Ocak ayında 8 kattan daha fazla artığı anlamına geliyor. Şirketin piyasa değeri şu anda 10 milyar doları geçti.

Haber Ara