Dolar

32,5778

Euro

34,9968

Altın

2.460,88

Bist

9.892,01

Galatasaray'dan Bruma'ya 5 yıllık teklif

G.Saray yönetimi, PSV’ye gidişine onay çıkmayınca iyileştirme isteyen Bruma’ya “Zam yaparız ama sözleşmeni 3 yıl daha uzatmak koşuluyla” cevabını verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-04 12:13:12

Galatasaray'dan Bruma'ya 5 yıllık teklif

Habertürk'ün haaberine göre; Sarı-Kırmızılı kulübün 2013 yılında 10 milyon Euro bonservis bedeliyle Portekiz'in Sporting Lizbon kulübünden satın aldığı Bruma'nın, PSV'den gelen teklifi reddeden yönetimden kalmak için zam istediği ve bu talebe “şartlı evet” denildiği ortaya çıktı. Portekizli yıldız oyuncunun menajeriyle yapılan görüşmede “Zam yaparız ancak önümüzdeki sezon sona erecek sözleşmeyi 3 yıl daha uzatma koşuluyla. Ayrıca sözleşmeye serbest kalma maddesi de koyarız” denildi. Bu sezon 1 milyon 200 bin Euro garanti ücret ve maç başına 20 bin Euro alacak olan Bruma'nın, yapılacak zamla yıllık ücretinin 2 milyon Euro seviyelerine çıkartılması planlanıyor. Bruma'ya bu parayı yıllık 2 milyon Euro garanti ücret olarak verip, maç başı ücreti kaldırarak, diğer transferlere de uygulanan puan-prim sistemine geçmek isteyen Dursun Özbek yönetimi, oyuncunun 2018'de sona erecek olan sözleşmesini ise 3 yıl daha uzatıp toplam 5 yıla çıkaracak. Bruma, 5 yılda Galatasaray'dan toplam 30 milyon TL kazanacak.

UCUZA GİDİŞİNE ÖNLEM

Galatasaray, bu hamleyle bir taşla iki kuş vuracak... İlk olarak özellikle hazırlık döneminde oynadığı futbol ve attığı güzel gollerle takımın vazgeçilmezlerinden biri olan Bruma'nın mutlu edilmesi ve performansını sezon içinde daha da artırması sağlanacak. İkinci olarak da büyük kulüplerin takibine giren Bruma'nın yeni mukavelesine serbest kalma maddesi koyularak ileride ucuza gidişi için önlem alınacak. Bruma'nın yeni yapılacak sözleşmesine 30 milyon Euro civarında bir serbest kalma maddesi koyulması düşünülüyor. 22 yaşındaki oyuncunun menajeriyle serbest kalma rakamıyla ilgili pazarlıklar devam ediyor. UEFA mali fairplay kurallarını aşmamak için anlaşmanın gelecek yıldan itibaren yürürlüğe koyulması planlıyor.

SNEİJDER: ÇOK BÜYÜK POTANSİYELİ VAR

Fatih Terim döneminde rekor ücretle transfer edilen Bruma, uzun süren sakatlığının da etkisiyle G.Saray'da beklentileri karşılayamamıştı. Kiralık gittiği Real Sociedad'da oyununu olgunlaştıran Portekizli oyuncu, Galatasaray'da 3 hazırlık maçında 4 gol atarken, Akhisar Belediyespor deplasmanında da 1 gol, 1 asistle 3-1'lik galibiyette ‘Aslan payı'nı aldı. Sneijder'ın, Başkan Dursun Özbek'le yapılan görüşmede Bruma'daki gelişime dikkat çekip “Başkanım, Bruma'nın müthiş bir potansiyeli var. İleride Avrupa'da adından çok söz ettirecektir” dediği öğrenildi.

Haber Ara