Dolar

32,5723

Euro

34,9777

Altın

2.460,03

Bist

9.887,87

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a şok protesto

Fransa, yükselen akaryakıt fiyatları ve hükümet tarafından alınan ekonomik önlemlerin ardından sosyal protestolarla sarsılıyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-21 12:00:04

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a şok protesto

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Emmanuel Macron'un gücü günden güne büyümeye devam eden büyük bir sosyal krizle karşı karşıya. Son zamanlarda ki gösteriler bir ölüme sebep oldu. Savoie'de yaşlı bir kadın, bir sürücü tarafından vuruldu.

Bu olay, göstericilerin isyan duygusunu güçlendirdi. Bütün bu toplumsal huzursuzluğu görmezden gelen Macron, Belçika'ya ziyarette bulundu. Leuven şehrinde halka açık bir toplantıya katılma fırsatını yakaladı.

Cumhurbaşkanı Macron, bir öğrenci panelinde konuşmasını yaparken, panelde bulunan bir öğrenci tarafından sözleri kesildi. Genç adam, üzerinde ellerinden kan damlayanları sorgulayın yazan bir pankart açtı.

Fransa cumhurbaşkanı ve öğrenci arasında geçen diyalogda, Macron, “Kimin elleri olduğunu söylemeliyiz?” dedi. Öğrenci Macron'a yalancı diyerek protestosun devam etti. Sosyal medyada çok fazla tepki çeken hakaret sonrası, bazıları genci savunup kutlarken, bazıları ise genç adamın sınırlarını aştığını söyledi.

Kaynak: Amos Traoré, La Nouvelle Tribune

Haber Ara