Dolar

32,2914

Euro

34,8164

Altın

2.455,26

Bist

10.218,58

FETÖ Konya'yı üçe bölmüş!

FETÖ'nün 15 Temmuz sonrası Konya'da üniversite öğrencileirni hedef alan yeni bir yapılanmaya gittiği ortaya çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-12 09:06:32

FETÖ Konya'yı üçe bölmüş!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, örgüte yönelik düzenlenen operasyonlarda il yapılanmaları tek tek çökertildi. Operasyonlarla dağılan örgütün kendini tekrar toparlamak için harekete geçtiği ve yeni yapılanmalar kurmaya başladığı ortaya çıktı.

KONYA 3'E BÖLÜNMÜŞ!

Yeni yapılanmaların kurulduğu şehirlerden birinin Konya olduğu belirlendi. Geçtiğimiz günlerde Konya'da örgütün firari şüphelilerini gizlenmek için kullandığı ve örgütsel faaliyetlerinin yürütüldüğü gaybubet evlerine düzenlenen baskında 50 şüpheli gözaltına alınmış, gözaltına alınanlar arasında örgütünün 15 Temmuz sonrası sivil yapılanmasında eyalet sorumlusu, bölge talebe sorumlusu, ev sorumlusu, muhasebe ve finans sorumluları ile örgütün sosyal medya ve internet üzerinden kara propaganda yapması için gerekli teknik programları ile sahte sosyal medya hesaplarını oluşturan kişilerin bulunduğu öğrenildi. Ele geçirilen dijital materyallerin ön incelemesinde ise darbe girişiminden sonra FETÖ'nün kriptolu haberleşmede kullandığı yeni programlar deşifre edildi.

Operasyon ile Konya Emniyet Müdürlüğü'nün yürütüğü çalışma sonrasında üniversite öğrencileri arasından oluşturulan örgütün yeni yapılanmasına darbe vurulduğu ortaya çıktı. Örgütün 15 Temmuz öncesi 4 eyalete böldüğü Konya'yı yeni yapılanmada 3 ayalete böldüğü tespit edildi. Konya polisi örgütün yeni yapılanmada sadece üniversite öğrencilerini kullandığını ve eleman temini için öğrenci evlerini kullandığını belirledi.

 

 

Haber Ara