Dolar

32,5711

Euro

34,9885

Altın

2.461,13

Bist

9.885,13

Facebook yöneticisine soruşturma

Hamburg Savcılığı, Facebook şirketinin Kuzey Avrupa Müdürü Martin Ott hakkında 'halkı kışkırtmaya kasıtlı bir şekilde yardımcı olmak' suçlamasıyla soruşturma başlattı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-11 05:05:43

Facebook yöneticisine soruşturma

Sputnik'te yer alan habere: Alman basınında yer alan haberlere göre Hamburg Savcılığı Sözcüsü Nana Frombach, Facebook'ta kullanıcıların paylaştığı nefret içerikli mesajların silinmemesinden dolayı, Würzburg'da yaşayan bir avukatın şirketin Kuzey Avrupa Müdürü Ott hakkında suç duyurusunda bulunduğunu doğruladı. 

Frombach suç duyurusundaki iddiaların gerçekten vuku bulup bulmadığının incelenmesi için eyalet kriminal dairesinin görevlendirildiğini belirterek, burada tam olarak hangi paylaşımların ne kadar süreyle internette yer aldığının inceleneceğini kaydetti.

FACEBOOK'TAN AÇIKLAMA

Facebook şirketi, söz konusu suçlamaların temelsiz olduğunu ve Facebook veya şirket çalışanlarının Alman yasalarını ihlal etmediğini bildirdi. 

Daha önce de şirketin Almanya şubesi "Facebook Germany GmbH'nın" yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Adalet Bakanı Heiko Maas, Facebook'taki nefret içerikli paylaşımları eleştirmişti. Maas ayrıca eylül ayında şirketin temsilcileriyle görüşmüş ve ırkçı paylaşımların silinmesini istemişti.

Haber Ara