Dolar

32,3275

Euro

35,0717

Altın

2.307,07

Bist

9.079,97

Esed: PYD ile ABD, petrolümüzü çalıp; kaçak yollarla götürüyorlar!

“Temel sorunumuz (YPG) adıyla askeri güç kuran ve PKK’yle bağlantılı olan PYD’yledir” diyen Suriye rejiminin başı Esed, “PYD, Amerika tarafından destekleniyor, birlikte petrol çalıp kaçak yollarla götürüyorlar” ifadelerini kullandı. Esed ayrıca, YPG/SDG ile yönetim paylaşımını reddettiklerini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-11 10:23:34

Esed: PYD ile ABD, petrolümüzü çalıp; kaçak yollarla götürüyorlar!

“Temel sorunumuz (YPG) adıyla askeri güç kuran ve PKK'yle bağlantılı olan PYD'yledir” diyen Suriye rejiminin başı Esed, “PYD, Amerika tarafından destekleniyor, birlikte petrol çalıp kaçak yollarla götürüyorlar” ifadelerini kullandı. Esed ayrıca, YPG/SDG ile yönetim paylaşımını reddettiklerini söyledi.

"SDG İLE YÖNETİM PAYLAŞIMINI REDDETTİK"

Suriye rejimin başı Beşar Esed, YPG Şemsiyesi altında kurulan Demokratik Suriye Güçleri'yle (SDG) yapılan anlaşmayla ilgili, “Ordumuz artık çok daha güçlü, SDG'yle yönetim paylaşımını reddettik” dedi.

Esed, RT Arapça'ya verdiği röportajda, Kürtler ve Şam arasında varılan anlaşmayı değerlendirdi.

“SDG'yle, Kürt bölgelerinin tamamının hükümetin egemenliği altına girmesi temelinde anlaşma yapıldı” diyen Esed, anlaşmanın ayrıca, Türkiye'nin saldırılarını önlemek için Kürt güçlerinin sınır hattından çekilmesini kapsadığını söyledi.

Kürtlerden, hükümet güçlerinin bir parçası olmalarını istediğini söyleyen Esed, Kürtlerden bazılarının kabul ettiğini, bazılarının ise reddettiğini ifade etti.

"PYD VE ABD PETROLÜMÜZÜ ÇALIYOR"

Esed, “Temel sorun, Halk Savunma Birlikleri (YPG) adıyla askeri güç kuran ve PKK'yle bağlantılı olan PYD'yledir” dedi.

Kürtlerin büyük bir bölümünün Şam'a ilişkilerinin iyi olduğunu savunan Esed, “PYD'ye bağlı olanlar hariç birçoğu hükümeti destekliyor. PYD Amerika tarafından destekleniyor, birlikte petrol çalıp kaçak yollarla götürüyorlar” ifadelerini kullandı.

Suriye rejiminin başı Esed ayrıca, ABD'nin Suriye'den çekilmesinin PYD'yi kızdırdığını belirtti.

Haber Ara