Dolar

32,5383

Euro

34,9496

Altın

2.458,25

Bist

9.870,98

Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarını terk etsin!

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-12 11:38:17

Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarını terk etsin!

Ermenistan güçlerinin işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan kuvvetlerine 1 Nisan günüsaldırması sonucu kısa süreli çatışma çıktı. Ermenilerin şımarık ve aptalca tutumları nedeniyle daha önce onlarca kezAzeri birliklerine saldırı düzenlemiş ve her seferinde bir şey olmamış gibi olayın üzeri kapatılmıştı. Ancak bu kez öyle olmadı. Azerbaycan ordusu planlı ve kararlı bir şekilde Ermeni işgal güçlerine büyük zayiat verdirtti. Hatta işgal altında bulunan birkaç köy özgürlüğüne kavuşturuldu.

Çatışmaların devam ettiği ve Azerbaycan askerlerinin ilerlediğini gören emperyalist gruplar derhal ateşkes yapılması konusunda devreye girdi. Azerbaycan ateşkese uydu. Ancak İsrail işgal güçleri gibi Ermeni çapulcuları da sözlerine durmayıp daha ilk günlerde yüzlerce kez ateşkesi bozdu. Ama her seferinde gereken cevabı alınca yine saklandığı deliğe dönmek zorunda kaldı.

Ortada bir ateşkes var ama işgal hala devam ediyor. Ermenistan güçleri yıllardan beri Dağlık Karabağ bölgesini hukuksuz bir şekilde işgal etti. Şimdi ise Azerbaycan'a gel “Ermenistan ile barış antlaşması yap” diyorlar! Hukuki temeli olmayan işgalin olduğu yerde barış ve ateşkesten bahsetmek safdillik olur. Ateşkes ile Azeri topraklarının işgali meşrugösterilmeye çalışılıyor. Bu tuzağa dikkat etmek gerekir. Azerbaycan'a barış masasına oturması için baskıda bulunanlar ilk önce Ermeni işgal güçlerinin bölgeden ayrılmasını istemelidir.

İşgal sona ermedikçe Ermeni çapulcuları Dağlık Karabağ topraklarını terk etmedikçe gerçek anlamda barış ve ateşkes olmayacağı bilinmelidir. En azından bu anlayışta olan Azeri kardeşlerimizin arttığını görmekten son derece memnunuz. Bunu gören Ermenistan hemen Rusya ve Avrupa ülkelerinin desteğini almaya gayret sarf ediyor.

Uluslararası görüşmelerde bir konunun unutulduğu veya unutulmak istendiği gözlemlendi. Bu konunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dağlık Karabağ topraklarının bir Azerbaycan toprağı olduğu unutulmamalıdır. Ermenistan her ne kadar bu yer üzerinde hak iddia etmiş olsa da uluslararası alanda bu toprakların Azerbaycan'a ait olduğu biliniyor. Oldubittiyle bu topraklar Azerilerin elinden alınamaz! Sahada kazılan zafer masada kaybedilemez!

Türki cumhuriyetlerle irtibatımızın kopması

Bu topraklar Azerbaycan için önemli olduğu kadar ülkemiz içinde son derece önemli ve stratejik konuma sahip.Nahcivan ile Azerbaycan arasındaki ulaşım ve iletişimi koparan Ermenistan işgali ülkemizin Orta Asya bir başka deyimle “Türki Cumhuriyetlerle” aramızdaki kesintisiz ulaşımın koparılması anlamına geliyor. Eğer işgal biterse o zaman Türkiye'den hareket eden bir kişi kesintisiz Kazakistan topraklarına kadar rahatlıkla gidebilir. Ama Ermenistan işgali bu iletişimi engellemekte ve arada bir bariyer olarak durmaktadır.

En başta Rusya, İran ve diğer emperyalist ülkeler bu ayrılığın son bulmasını istemez. Onların çıkarına değil aksine hem ticari hem de siyasi olarak zararlarınadır. Bundan dolayı dünyanın en fakir ve en geri kalmış ülkelerinden biri olanErmenistan siyasi aktörlerine milyonlarca rüşvet vererek bu husumetin devam etmesini ve Türkiye'ye karşı düşmanca tutumunun devam etmesini istemektedir. Zavallı Ermeni halkı karnını doyurmak için ülkemize gelerek kaçak çalışmaktave kazandığı parayla ailesini geçindirmenin derdinde. Ama siyasi aktörler ise kendi ikballeri için bizimle ve Azerbaycan'la düşmanlığı körüklemekle meşgul.

Türkiye tarafından karizması çizilen Vladimir Putin her fırsatta ülkemize karşı hasmane tutum sergilemekten geri durmuyor Bu olay karşısında da Ankara'nın Azerbaycan'ı destekleyerek “tek yanlı” davrandığı kehanetinde bulundu. Her ne kadar bazı Azeriler bize ayni duyguları beslemese de tabii ki Türkiye halkıyla birlikte Azerbaycan'ı destekleyecek.Bunu gizli saklı yapacak değiliz. Kendisi ülkemizdeki terör örgütlerine, İran, Irak, Suriye, Lübnan ve hatta Yemen'dekiayrılıkçı terör örgütlerine devamlı maddi ve manevi destek veriyor. Rusya teröristlere yardım ederken bizim desteğimizresmi devlet olan Azerbaycan'adır. Terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptıklarından dolayı bir gün mutlaka yargı önüne çıkacaklar.

Putin'den cesaret alan Ermenistan ateşkes antlaşmasına sadık kalmıyor. Aslında Putin Suriye'den kaçarak savaşı Dağlık Karabağ bölgesine taşıdı. Resmen Azeri Ermeni savaşını kızıştıran ve provoke eden ülke Rusya, Fransa ve İran'dır. Panama belgelerinde adı yolsuzluğa karışan Putin bu durumdan kendini kurtarmak ve iç siyasette kendini aklamak için bu savaşı lehine kullanmaya çalışıyor. Ancak Rus halkı bu kez Putin'e inanmıyor, ülkenin parasını ve servetini çalarak kendi menfaati için kullandığına inanmaya başladı. Türkiye karşıtlığı artık onu kurtaramayacak.

Rusya enerji hatlarının geçtiği bölgeyi işgal edebilir!

Rusya uzun zamandan beri Azerbaycan'ın Türkiye ile doğalgaz ve petrol antlaşmalarına karşı çıkıyordu. İtirazlara rağmen yapılan antlaşmalar sonucu çılgına dönen Rusya bölgedeki karışıklıktan istifade ederek ve kendi askerleriniErmeni askeri kılığına sokarak Azeri topraklarına ve özelikle de petrol boru hatlarının geçtiği noktalara saldıracağını tahmin ediyorum. Hatta bu bölgeler işgal edilme yoluna gidebilir. Ermenistan bir piyon olarak kullanılan bu savaşta esas aktör Rusya'dır.

Enerji hatlarına düzenlenecek sabotajlarla Türkmenistan ve Azerbaycan'dan gelerek ülkemiz üzerinden Avrupa'ya gidecek olan hattın kesintiye uğramasını istiyor. Bunun için bir taraftan Ermeni çapulcuları bir yandan da bebek katili ve etekli PKK teröristlerini kullanmaya başladı.

Rusya'nın bölgede estirdiği şiddet ve terör eylemeleri ilk önce Kafkasya bölgesinde başladı. Peşinden Gürcistan ve Ukrayna geldi. Şimdi ise Ermenistan'ı kullanarak bölgenin huzurunu kaçırmaktadır 1992 yılında kurulan AGİT Minskgrubu şimdiye kadar Karabağ sorununu çözemedi veya çözmedi.

Rusya çözümün önüne her zaman engel oldu. Helsinki'de kurulan AGİT grubunda Türkiye, Beyaz Rusya, ABD; Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Portekiz, Finlandiya, İsveç ile taraflardan Ermenistan ve Azerbaycan bulunmaktadır. Bu ülkelerden kaçı gerçek anlamda hakkı ve hakikati savunur, hangisi tarafsız olabilir ve hangisi bölgedeki barışın hakim olmasını ister? Bundan dolayı işgal atındaki Azeri toprakları 1992 yılından beri, çeyrek asıdır, çözüme ve özgürlüğüne kavuşmamıştır. Çünkü emperyalistlerin çıkarına olmadığı için bu işgalin devam etmesi isteniyor.

Dağlık Karabağ'ın işgaline göz yumuldu

Dağlık Karabağ'ın bir Azerbaycan yurdu olduğunu ısrarla vurguladık. Ermenistan ve Rusya'nın desteklediği Ermeni teröristleri 1991 yılında Azeri kardeşlerimize yönelik başlattığı katliamlar neticesinde masum siviller hunharca katledildi ve bölgeden uzaklaştırıldı. O zamanki Türkiye'deki Demirel ve İnönü liderliğindeki hükümet Avrupalı soytarılarla birlikte bu toprakların işgal edilmesine göz yumdu.

Kanlı çatışmalarda ne yazık ki Azerbaycan ordusunda bulunan birçok paralel ve Gezi zekâlı asker ile subay ülkesini ve topraklarını tam anlamıyla savunmadı. Bir kısmı para karşılığında bir kısmı ise vatan hainliğinden dolayı bulundukları yerleri terk ederek Ermeni çapulcularının bölgeye yerleşmesine neden olmaları bizleri kahretmişti. Ancak şimdi karşımızda bir başka Azerbaycan var.

Vatanını – bayrağını seven, toprağını savunan kısmen de olsa inancına bağlı bir Azerbaycan ordusu işgal altındaki bir kaç köyü özgürlüğüne kavuşturdu. Türkiye'nin ürettiği birçok silah ve mühimmatın yanı sıra Azeri subaylarının ülkemizdeeğitilmesi sonucunda kısmen de olsa zafer elde etmesi sevindiricidir. Azerbaycan bir an önce içindeki İran ve Şii ideolojisi ekseninde bulunan Haşhaşi yapıdan kurtulup Türkiye ile koordineli çalışması, Rusya yanlısı bürokratları ve devlet adamlarını derhal temizlemelidir. Tabi bunları yapacak olan kişilerinde temiz ve gerçek anlamda Azeri ideallerineinanması gerekir.

Ermenistan hiç bir şart ileri sürmeden derhal işgal etmiş olduğu topraklardan çekilmeli. Rusya'nın ileri karakolluk görevini bırakıp Azerbaycan ve Türkiye gibi güçlü komşularıyla halkı ve ülkesi için dostluk antlaşması yapmalı ve iyi niyetliolduğunu ispat etmelidir. Yoksa Ermenistan halkı karnını doyurmak için komşu ülkelerde kötü ve sağlıksız ortamlardabakıcı veya temizlikçi olarak çalışmak zorunda kalacak.

Emperyalistlerin yıllardan beri Ermeniler üzerinde oynadıkları oyunları bozabilirler. Bölgede nefret edilen değil saygın komşu olmaları için ellerindeki imkanları kullanma vakti gelmiştir. Ermenilerle ekmeğini ve suyunu yine biz paylaşırız.Bati medeniyeti çıkarı olmadan günahını dahi vermeyeceğini bilmeleri gerekir.

https//:twitter.com/aslanbalci1

Haber Ara