Dolar

32,5711

Euro

34,9885

Altın

2.461,13

Bist

9.885,13

Erdoğan hakkında Yüce Divan önergesi

MİT TIR’ları ve Uludere olayı için önerge hazırladığını belirten Fikri Sağlar, “Meclis’te ilk işim Erdoğan ile AKP’nin Yüce Divan’da hesap vermesini sağlamak olacak” dedi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-10 15:16:49

Erdoğan hakkında Yüce Divan önergesi
Sözcü'nün haberine göre; CHP Mer­sin Mil­let­ve­ki­li ve Kül­tür es­ki Ba­ka­nı Fik­ri Sağ­lar, “TB­MM'­de ye­min et­tik­ten son­ra ilk işim, Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan hak­kın­da Yü­ce Di­van öner­ge­si ver­mek ola­ca­k'­' de­di. Sağ­lar, MİT TI­R'­la­rı ve Ulu­de­re için öner­ge ha­zır­la­dı­ğı­nı açık­la­dı. SÖZ­CÜ­'ye konuşan Sağlar, şun­la­rı söy­le­di:
 
“İNSANLARIN ÖLÜMÜNE YOL AÇTI”
 
“U­lu­de­re­'de 34 ki­şi­nin bom­ba­lan­ma­sı önem­li bir so­ruş­tur­ma ko­nu­su­dur. MİT TI­R'­la­rı­nda si­lah ol­du­ğu ve Er­do­ğa­n'­ın ona­yı bu­lun­du­ğu da net­leş­miş­tir. Si­lah gön­de­re­rek Su­ri­ye­'de­ki iç sa­va­şa mü­da­hil olun­ma­sı, Rey­han­lı­'da çok sa­yı­da va­tan­da­şı­mı­zın bom­ba­lı sal­dı­rı ile ha­ya­tı­nı kay­bet­me­si bu po­li­ti­ka­nın so­nu­cu­dur. İç ka­rı­şık­lık, 2 mil­yon Su­ri­ye­li­nin ül­ke­mi­ze gö­çü­ne ne­den ol­muş, sos­yal ve ti­ca­ri ha­yat alt üst edil­miş­tir.”
 
UNAKITAN VE DÖRT ES­Kİ BA­KAN DA VAR
 
Sağ­lar, sa­de­ce Er­do­ğa­n'­ın de­ğil AK­P'­nin tüm dö­nem­le­ri­nin de sor­gu­lan­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni sa­vu­na­rak, “Ma­li­ye es­ki Ba­ka­nı Ke­mal Una­kı­ta­n'­dan baş­la­yıp, 17-25 Ara­lık ope­ras­yon­la­rın­da bü­tün ger­çek­ler or­ta­ya çık­tı­ğı için is­ti­fa et­mek zo­run­da ka­lan 4 es­ki ba­kan da, Yü­ce Di­va­n'­a sevk edil­me­li­dir. Kum­pas da­va­la­rı­na göz yu­mul­ma­sı, teş­vik edil­me­si ve TSK'­nın dar­ma­da­ğın ha­le ge­ti­ril­me­si­nin de he­sa­bı so­rul­ma­lı­dır. Bu ko­nu­lar­da da Mec­lis so­ruş­tur­ma öner­ge­le­ri ha­zır­la­ya­ca­ğım. Yü­ce Di­va­n'­da he­sap so­rul­ma­lı­” di­ye ko­nuş­tu.

Haber Ara