Dolar

32,5711

Euro

34,9885

Altın

2.461,13

Bist

9.885,13

Erdoğan 'en etkili 100 isim' listesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Time tarafından 1999'dan beri hazırlanan en etkili 100 isim listesinde yine yer aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-22 10:40:27

Erdoğan 'en etkili 100 isim' listesinde

1999 yılında bu yana yayımlanan listede bu yıl Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ABD Başkanı Barack Obama'dan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e, Almanya Başbakanı Angela Merkel'den ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e birçok siyasetçi yer aldı.

Aktör Leonardo Di Caprio, dünya rekoru sahibi atlet Usain Bolt, IMF Başkanı Christian Lagarde, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve Apple CEO'su Ti Cook
listenin dikkat çeken diğer isimleri oldu

Derginin internet sitesinde açıklanan listede Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında Time dergisi Dış Haberler yazarı Ian Bremmer'ın "Ortadaki Adam" başlıklı yazısına yer verildi.

"ERDOĞAN MEYDAN OKUMASI"

Bremmer'ın Erdoğan'ın neden dünyanın en etkili 100 kişisinden birisi olduğunu açıkladığı portre yazısında şu ifadelere yer verildi:

"Recep Tayyip Erdoğan olağanüstü bir lider. Ülkesini, daha önce siyasi ve ekonomik olarak hiç yer almamış milyonları güçlendirerek olumlu yönde değiştirdi. (Erdoğan) Aynı zamanda güç isteği Türkiye'de ifade özgürlüğünü tehlikeye sokan, sürekli kendinden söz eden duygusal bir kişi.
Suriye'deki savaş ile mülteci krizi arasında, muhtemelen dünyada şu anda en önemli jeopolitik noktada bulunuyor. Bu onun önemli ve tehlikeli bir Batı müttefiki kılıyor. Washington'ın güçlü bir NATO partnerine ihtiyacı var. Avrupa, onun mülteci akışını kontrol altına almasına ihtiyaç duyuyor. Erdoğan'ın bu iki konuda müttefiklerini memnun etmesi pek olası görünmüyor. Ülkesinde daha fazla yetki kazanmak amacıyla Türkiye'nin Anayasası'nı değiştirme iddiasında da başarısız olacak. Ancak yakın bir zamanda da herhangi bir yere gitmiyor. Batı için Erdoğan meydan okuması (the Erdogan Challenge) henüz yeni başlıyor."

2016-04-22_11h04_50

FOTOĞRAFLAR DİKKAT ÇEKİCİ

Liderlerin Time'ın interet sitesindeki fotoğrafları ise dikkat çekiciydi. Buna göre Obama, Trump, Trudeau, Clinton ve Merkel hatta Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un bile bir konuşma yaparken, ya da seçmen kitlesi ile sohbet ederken ve ya ordusunu selamlarken çekilmiş fotoğraflarıyla kullanıldı. Bakıldığında zihinlerde "muhatap oldukları kitlede bir karşılığı olduğu" fikrini uyandıran foğrafların özenle seçildiği rahatlıkla görülebiliyor.

Kerry, Jinping ve Hollande ise listede sanatsal, çalışırken ya da gülümserkenki fotoğrafları ile yer aldı. Bu isimlerle ilgili fotoğraflar da özenle seçilmiş iken dikkatleri ise Putin ve Edoğan'ın fotoğrafları çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'deki seçimlerde yüzde 50'nin üzerinde oy alırken Rusya Devlet Başkanı Putin ise Rusya'da hali hazırda yüzde 60'ın üzerinde oy alan bir lider. İki isim de halklarında karşılık bulurken Time Dergisinin kullandıkları fotoğraflar diğer liderlerinkine hiç benzemiyor.

Batı dünyasının Türkiye ve Rusya'ya karşı aldığı sert ve eleştirel tavır bilinirken, Time'ın kullandığı fotoğraflarda, iki liderin de genelde olumsuz duygular uyandıran, çevrelerinde kimsenin olmadığı ve amsa başında yalnız oldukları fotoğrafların tercih edildiği görülüyor.

44_1
45_1

Haber Ara