Dolar

32,5919

Euro

35,0002

Altın

2.450,97

Bist

9.766,39

Erdoğan'dan ''Gezicilere'' tepki : Geçen sene diktiğimiz fidanlar filiz veriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yerleşkesi'nde 'Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes Fidan Dikim Programı'nda konuştu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-11 12:35:53

Erdoğan'dan ''Gezicilere'' tepki : Geçen sene diktiğimiz fidanlar filiz veriyor

Geçen sene ilk kez düzenlenen etkinliği anımsatan Erdoğan, "Gezi olaylarında güya çevre adına sokakları yakanlar, esnafın malını yağmalayanlar, fidan dikimi seferberliğimizi kötüleme yarışına girdi. Kalbi nefretle kuruyanlara inat geçen sene diktiğimiz fidanların hemen hepsi bu yıl boy veriyor, filiz veriyor" diye konuştu.

Yeni bir seferberlik başlattıklarını açıklayan Erdoğan, "Her yıl yaklaşık 12 milyon yavrumuza fidan kapları ve tohumları teslim ederek kendi fidanlarını kendilerinin yetiştirmesini sağlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı ​Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bize çevre konusunda ders vermeye kalkanlar, bölücü örgütün çevre terörünü ağızlarına dahi almıyor.

'Tohum Ver Fidana Dönüşsün' projesi ile geleceğimizin fidanı çocuklarımız, ilk ve ortaokul döneminde 8'er fidanı yetiştirmiş olacak.

Ülkemiz ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 4'üncü sırada yer alıyor.

Daha yeşil, daha müreffeh bir ülke ideali ile çıktığımız bu yolda sahte çevrecilere aldırmadan çalışmaya devam ediyoruz.

Hedefimiz 2023 yılı sonuna kadar toplamda 7 milyar fidanın toprakla buluşmasını sağlamaktır.

Rabbimizin bize emaneti olan tabiata, yeşiliyle, canlılarıyla, şehirleriyle, tarihi ve doğal güzellikleriyle sahip çıkmayı sürdüreceğiz.

Orman yangınlarına müdahale süresini 40 dakikadan 12 dakikaya düşürdük. İnşallah bu süreyi 10 dakikanın altına indireceğiz.

Haber Ara