Dolar

32,5431

Euro

34,8739

Altın

2.437,00

Bist

9.645,02

Erdoğan'dan Arakan açıklaması: Sessiz kalanlar, bu katliama ortak oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arakan için sessiz kalan İslam dünyası ve uluslararası topluma seslenerek 'Sessiz kalanlar bu katliamın ortağıdır' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-01 17:45:04

Erdoğan'dan Arakan açıklaması: Sessiz kalanlar, bu katliama ortak oluyor

TIMETURK | HABER MERKEZİ

AK Parti bayramlaşma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arakan'da yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İslam dünyasının sessizliğini eleştirirken, Arakan için seferber olan Türkiye'ye yöneltilen eleştirilere de cevap verdi. Erdoğan, "Bizim Myanmar'da şehitliğimiz olduğunun dahi farkında değiller" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Arakan gibi mesafe olarak bize uzak gözükse de aslında benzer bir senaryonun tatbik edilmeye çalışıldığı coğrafyalarda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Üç gündür İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak devlet başkanlarını arıyorum. BM Genel Sekreterini aradım konuştum. Bir duyarlılık bekliyorum. İnşallah ayın 19'undan itibaren BM genel kurulu toplanıyor. İnşallah orada bunları çok daha farklı dile getireceğiz. Orada anlatacağız.

"ARAKAN İLE NE İLGİMİZ VAR DİYENLER VAR"

Kimse konuşmasa da biz konuşacağız. Zaman zaman medyada sosyal medyada, “Arakan'ın bizimle ne ilgisi var neden karışıyoruz" gibi ifadeler görüyorum. Bu tür ifadeleri dile getirenler her şeyden önce tarihlerini bilmiyorlar. Bizim Myanmar'da şehitliğimiz olduğunun dahi farkında değiller. Orası da gönül dünyamızın sınırları içindedir.

Arakan bölgesi asırlarca Müslüman devlet adamları tarafından yönetilmiştir. Bölgede hüküm süren Türk devletleri de Arakanla irtibat halinde olmuşlardır.

“İNŞALLAH BU KANLI OYUN ARAKAN'DA BOZULACAKTIR”

Bugün terör damgası Müslümanlara yönelik tüm zulümleri meşrulaştıran bir istismar haline gelmiştir. Arakan'da yapılmaya çalışılan da aynısıdır. İnşallah bu kanlı oyun Arakan'da bozulacaktır. Bu kardeşlerimize tüm dünyanın yaptığı gibi biz sırtımızı dönemeyiz.

"TARİHTEN GELEN VEFA"

Biz Arakanlı Müslümanlara hem insanlık borcumuzu ödeyecek hem de tarihten gelen vefamızı göstereceğiz. Tüm bu yaşananlar bize şunu gösteriyor: Türkiye olarak güçlü olmak zorundayız. Hele hele kendi aramızda dargın küskün olmayacağız. Birbirimizi para, pul, makam, mevki için sevmeyi şöyle itin, atın bir kenara. Birbirimizi sadece ve sadece Allah için seveceğiz.

"SESSİZ KALANLAR"

Sadece Arakan Müslümanları değil diğer etnik ve dini gruplar da çok ciddi baskı altında. Demokrasi maskesi altında yürütülen bu soykırıma göz yumanların hepsi de yapılan katliama ortaktır. Bu insanlara ormanda yolunu şaşırmış bir ceylan, bahçeye düşmüş kanadı kırık bir kuş, denizde zıpkın yemiş bir balık kadar değer vermeyen, ilgi göstermeyen dünya medyası da yaşanan katliamın ortağıdır.

İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

Arakan'da yarım asır önce 4 milyon olan Müslüman sayısını, katliamlar ve baskılarla 3'te birine indiren uygulamalara İslam dünyasının sessiz kalmış olması ise ayrı bir dramdır

(İlgili haberlere gitmek için fotoğraflara tıklayınız)

714479_1 (1)

r (2)

Haber Ara