Dolar

32,5800

Euro

34,9933

Altın

2.452,38

Bist

9.716,77

El Kaide'den Trump'ın kararına karşı yeni video

Üst düzey el Kaide liderlerinden Halid Batarfi’nin ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından dünyadaki müslümanlara kalkışma çağrısı yaparak “Yahudileri ve Amerikalıları öldürün” dediği bir video yayınlandığı iddia edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-23 18:05:03

El Kaide'den Trump'ın kararına karşı yeni video

TIMETURK | ÇEVİRİ

The New Arab'ın haberine göre; üst düzey el Kaide liderlerinden Halid Batarfi'nin Amerikan Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasından sonra dünyadaki müslümanlara kalkışma çağrısı yaparak “Yahudileri ve Amerikalıları öldürün” dediği bir video yayınlandığı ileri sürüldü.

SITE İstihbarat Grubu'nun aktardığına göre, videoda Halid Batarfi'nin Trump'ın kararının “yeni bir Yahudi-Haçlı savaşı ilanı” olduğunu söyledi ve “kutsal şehri özgürleştirmek her müslümanın görevi” dedi.

Grubun Yemen'deki kolunun baş kumandanı olduğu öne sürülen Batarfi, “Hiçbir müslümanın ne olursa olsun Kudüs'ten vazgeçme hakkı yoktur. Sadece bir hain onu teslim eder veya vazgeçer” dediği ileri sürüldü.

18 dakikalık videonun adı ise “Our Duty Towards Our Jerusalem.” “Kudüs'e Yönelik Görevimiz” adını taşıyor.

“İŞGAL TOPRAKLARINDAKİ BÜTÜN YAHUDİLER ÖLDÜRÜLMELİ”

Batarfi'nin “En büyük sorumluluk Amerika'daki ve Batı ülkelerindeki müslümanlara düşüyor” dediği aktarıldı. Ayrıca, “İşgal altındaki topraklarda müslümanlar her bir Yahudi'yi kovalayarak, bıçaklayarak, herhangi bir silahla veya evlerini yakarak öldürmelidir” dediği iddia edildi.

El Kaide'nin Arap Yarımadası'ndaki kolu (AQAP) ise Amerika tarafından El Kaide'nin en tehlikeli kolu olarak değerlendiriliyor.

Grubun Paris'teki 2015 saldırıları ve karikatürleriyle Hz. Muhammed'i hedefleyen Charlie Hebdo saldırısını üstlendiği akktarıldı.

Trump göreve geldiğinden bu yana AQAP üzerine hava saldırılarının arttığı bilgisi verildi.

Haber Ara