Dolar

43,7288

Euro

51,9267

Altın

7.075,98

Bist

14.180,69

YÖK'ten Seviye Tespit Sınavı kararı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Denklik Komisyonunca hakkında Seviye Tespit Sınavı (STS) kararı alınmamış kişilerin de sınavlara katılabileceğini bildirdi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-20 15:39:58

YÖK'ten Seviye Tespit Sınavı kararı

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Denklik Komisyonu tarafından diploma denklik başvurusunda bulunan adaylar hakkında ret, lisans tamamlama, denklik ve STS kararları alınabiliyor.

STS yılda bir kez Anadolu Üniversitesince mühendislik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, Türk dili ve edebiyatı, yılda iki kez Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince tıp doktorluğu, yabancı dil, diş hekimliği, öğretmenlik meslek bilgisi alanlarında yapılıyor.

Bu kapsamda, YÖK Denklik Komisyonunca, hakkında STS kararı alınmamış kişilerin de mevcut sınavlara katılabilmelerine karar verildi. Bu kişilerin diploma denklik başvuruları STS kararıyla sonuçlandığı takdirde, Seviye Tespit Sınavı sonuçlarının geçerli olması kararlaştırıldı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara