$

Dolar

47,1604

Euro

54,0358

£

Sterlin

63,6087

Frank

58,3337

Gram Altın

6.057,4000

Bitcoin

2.992.203

$

Dolar

47,1604

Euro

54,0358

£

Sterlin

63,6087

Frank

58,3337

Gram Altın

6.057,4000

Bitcoin

2.992.203

Gündem

Askeri ihalede rüşvet ve fesat iddiası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 19 şüpheli hakkında kamu davası açıldı.

02.04.2026 - 18:11
Cumali Dalkılıç
Askeri ihalede rüşvet ve fesat iddiası
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaç duyduğu askeri yük ve yolcu taşıma faaliyetlerinin sivil imkanlar üzerinden hizmet alımı yöntemiyle karşılandığı, bu süreçte Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Lojistik Yönetim Başkanlığı Ulaştırma Yönetim Şube Müdürlüğü'nce yürütülen işlemlerde "edimin ifasına fesat karıştırma" ile "rüşvet almak/vermek" suçlarına konu eylemlerin tespit edildiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında Kontrol Teşkilatı'nda görev yapan 4 askeri personel ile firma sahibi ve yetkilileri hakkında zincirleme şekilde "edimin ifasına fesat karıştırma" ve "rüşvet almak/vermek" suçlarından işlem yapıldığı, ayrıca firma adına hakediş evrakına imza atan 15 şüpheli hakkında da zincirleme şekilde "edimin ifasına fesat karıştırma" suçundan kamu davası açıldı.

Hazırlanan iddianame Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilirken, diğer şüpheliler yönünden soruşturma iznine tabi suçlar kapsamında yürütülen işlemlerin Başsavcılık tarafından titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın