Dolar

32,5387

Euro

34,8783

Altın

2.432,23

Bist

9.645,02

Üniversite kayıt için ne gerekli? İnternet üzerinden üniversiteye kayıt yeterli mi? Üniversite kaydı için gerekli olan belgeler

Üniversite kayıt için ne gerekli? Üniversite kaydı için gerekli olan belgeler, üniversite öğrencilerinin şu dönemde en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor. Milyonlarca öğrenci, yerleştikten sonraki kayıt işlemleri için çözüm arıyor. Peki ama internet üzerinden üniversiteye kayıt yeterli mi? Üniversite kaydı için gerekli olan belgeler ve yabancı uyruklu öğrenciler için gereken belgeler neler? İşte yanıtı!

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-08-16 18:50:56

Üniversite kayıt için ne gerekli? İnternet üzerinden üniversiteye kayıt yeterli mi? Üniversite kaydı için gerekli olan belgeler

Üniversite kaydı için gerekli olan belgeler, üniversite öğrencilerinin şu dönemde en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor. Milyonlarca öğrenci, yerleştikten sonraki kayıt işlemleri için çözüm arıyor. Peki ama internet üzerinden üniversiteye kayıt yeterli mi? Üniversite kaydı için gerekli olan belgeler ve yabancı uyruklu öğrenciler için gereken belgeler neler? İşte yanıtı!

Üniversite kayıt için ne gerekli?

Üniversite kayıt işlemlerinün ilk aşaması internet üzerinden gerçekleştirildi. Fakat üniversitenin kendi kaydı için öğrencilerden istediği bazı belgeler oluyor. Her üniversitede bu kayıt işlemi, tarihi ve istenen belgeler değişiklik gösterebiliyor.

Açık öğretim, uzaktan eğitim ve ikinci öğretim öğrencilerinde de prosedür farklılıkları olabilir. Kayıt işlemlerini teyit etmek için; kayıtlı olduğunuz okulu arayabilir ya da öğrenci işlerine giderek işlemleri sorabilirsiniz.

Üniversite kaydı için gerekli olan belgeler;

2022-YKS Sonuç Belgesi,

Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,

Adayın T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartının fotokopisi,

Adayın ikametgâhıyla ilgili beyanı,

Erkek adayların askerlik durumuyla ilgili yazılı beyanları,

12 adet (4,5×6,0 cm) boyutunda fotoğraf,

Adayın ödemesi gereken öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti varsa ödediğine dair banka dekontu,

şeklindedir.

Yabancı uyruklu öğrenciler için de aynı belgeler mi gerekli?

Üniversite kaydında yabancı öğrenci işlemleri farklıdır. Dolayısıyla istenen belgeler de farklılık gösterir. Yine her üniversitede farklılık gösterecek olan belgeleri teyit etmek için, kayıtlı bulunduğunuz üniversiteyi arayabilir, internet sitesinden bilgi alabilir ya da öğrenci işlerinden yardım alabilirsiniz.

İnternet üzerinden üniversiteye kayıt yeterli mi?

Üniversite kayıtları için ilk olarak elektronik kayıtlar alınıyor. Sonrasında her üniversitede farklılık gösteren kayıt işlemleri başlıyor. Bazı üniversitelerde, online kayıt işlemleri yeterli gelirken, bazı üniversitelerde belge ve evraklar elden teslim ediliyor.

Bu sorunları gidermek için üniversiteniz ile iletişime geçebilirsiniz.

Yerleşen öğrenciler ek tercih yapabilir mi?

Bölümünden memnun olmayan öğrencilerin sıklıkla araştırdığı 'ek tercih' mevzusu, sadece 'yerleşemeyen' öğrenciler için geçerlidir. Herhangi bir üniversiteye yerleşen öğrenciler ek tercih yapamazlar.

Diğer haberlere göz atmayı unutmayın!

YKS sonuçlarıyla kaç aday üniversiteye yerleşti? YKS yerleşemeyenler ek tercihi ne zaman yapacak?
YKS ek tercih tarihi | Yerleşemeyen öğrenciler ikinci tercihleri ne zaman yapacak?
YKS yerleşemeyen öğrenciler nereye başvuracak? YKS yerleşemeyen öğrenciler ne kadar ödeme yapacak? YKS ek tercih başvurusu ödemesi hangi bankalara yapılır?

Haber Ara