Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Başbakan'dan fedakar öğretmene tebrik

Başbakan Davutoğlu, Muş'ta kar nedeniyle köy yolu kapanan okula öğrencilerini kucağında taşıyan ve karla kaplı yolu küreyerek açan ilkokul öğretmeni Cengiz Sur'u arayarak tebrik etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-16 21:54:36

Başbakan'dan fedakar öğretmene tebrik

AA'nın haberine göre: Başbakan Davutoğlu, Muş'ta kar nedeniyle köy yolu kapanan okula öğrencilerini kucağında taşıyan ve karla kaplı yolu küreyerek açan ilkokul öğretmeni Cengiz Sur'u arayarak tebrik etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Muş'un merkez Güdümlü Köyü Kurtuluş Mezrası'ndaki okulunun karla kaplı yolunu küreyerek açan ve okula gelemeyen öğrencilerini kucağında taşıyan öğretmen Cengiz Sur'u aradı. Davutoğlu, eğitim aşkı ve öğrencilerine olan sevgisi, fedakarlığı için öğretmeni tebrik etti.

Öğretmen Cengiz Sur da Başbakan Davutoğlu'nun kendisini arayacağını rüyasında gördüğünü ve günlerdir telefonunu beklediğini söyledi.

‘1,5 saat yol gidiyoruz'

Yoğun kar yağışıyla kapanan yolları her gün kürekle temizleyen, küçük öğrencileri ise kucağında taşıyan öğretmen, okul olarak kullandıkları konteynerde kış aylarında yaşadıkları zorlukları anlatmıştı:

"Kar nedeniyle zor şartlarda eğitim faaliyetleri sürdürüyoruz. Okul yolu tipi nedeniyle kapandığı zaman, yolu kürek yardımıyla açıyorum. Köydeki yol, kar nedeniyle kapalı olduğu için öğrencileri evlerinden tek tek toplayarak eğitim öğretime güç koşullar altında devam ediyoruz.Küçük öğrencilerimi kucağımda taşıyorum. Önceden köye araçla 15-20 dakika ulaşıyorduk. Şimdi bu yolu maalesef 1,5 saatte zor gidiyoruz."

Haber Ara