Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

2016 ALES sonuçları bugün açıklanıyor

Binlerce öğrencinin merakla beklediği İlkbahar 2016 ALES sonuçları bugün açıklanıyor. ÖSYM'nin sınav sonuç açıklama sistemi ve 2016 ALES sonuçları ile ilgili detaylar...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-25 12:57:50

2016 ALES sonuçları bugün açıklanıyor

Binlerce öğrencinin merakla beklediği İlkbahar 2016 ALES sonuçları bugün açıklanıyor. ÖSYM yaptığı duyuru da ALES sınav sonuçlarını açıklayacağını belirtti. TC kimlik numarası ve sistemde kayıtlı şifreniz ile https://ais.osym.gov.tr/ adresinden ALES sonucunuzu sorgulayabileceksiniz...

ALES SONUÇLARI

Adaylar Ales sonuçlarını ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden ALES sonuçlarını öğrenebilecekler. Aşağıdaki adresten direkt olarak ÖSYM Sonuç Açıklama Sisatemi'ne erişebilirsiniz. ÖSYM sınav sonauçlarını sisteme yüklediğinde aşağıdaki bağlantı ile erişebileceğiniz sayfada ALES sonuçları başlığı açılacak. Söz konusu başlığa tıklayıp T.C kimlik numaranız ile ALES sonucunuzu öğrenebileceksiniz.

ALES SONUÇ SORGULAMA EKRANI - TIKLA TAKİP ET

2016 ALES sonuçları kapsamında bir çok aday yüksek lisans başvurusunu gerçekleştirebilecek. ALES sonuçları ile öğrenciler yüksek lisans eğitimi başvurularını gerçekleştirirler. 2016 ALES sonuçlarının bugün öğleden sonra açıklanması bekleniyor.

2016 ALES SONUÇLARI TREND OLDU

8 Mayıs'ta sınava giren adayların heyecanlı bekleyişi Google'da da görülebiliyor. Öyle ki ALES sonuçları bugün Google'da trend oldu. ALES adayları sınav sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını, sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Sınav sonuçları açıklandığı anda bu sayfada olacak.

ALES NEDİR?

78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) girmek zorunludur. Bu sınavda, alanındaki puan türünde yüz üzerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılırlar. Başarılı olan adaylar, “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te belirtilen genel ve özel şartları taşımaları halinde giriş sınavlarına başvurabilirler. Doktora veya sanatta yeterlik derecesine sahip olanlar, Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği hükümlerine göre uzmanlık eğitimini tamamlayanlar, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, bu Yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları yükseköğretim kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvurularında, merkezi sınav; meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularda ise yabancı dil şartı aranmaz.

Haber Ara