Dolar

44,5840

Euro

51,4585

Altın

6.704,87

Bist

12.936,35

İran: ABD, 48 saatlik ateşkes teklif etti

İran merkezli Fars Haber Ajansı, ABD'nin İran'a 48 saatlik geçici ateşkes önerdiğini öne sürdü.

54 Dakika Önce Güncellendi

2026-04-03 22:34:46

İran: ABD, 48 saatlik ateşkes teklif etti

Fars Haber Ajansı'na konuşan bir kaynak, ABD'nin dün üçüncü bir ülke üzerinden İran'a 48 saatlik ateşkes teklifinde bulunduğunu açıkladı. Kaynak, söz konusu teklifin bölgedeki krizin tırmanmasının ve ABD güçlerinin, İran'ın askeri kapasitesini yanlış değerlendirmesi sonucu ciddi sorunlarla karşılaşmasının ardından gündeme geldiğini belirtti.

İran'dan "sahada yanıt"

Kaynak, İran'ın ateşkes teklifine yazılı bir yanıt vermediğini, bunun yerine sahada ağır saldırıların sürdürülmesiyle karşılık verdiğini ifade ederek, "ABD'nin ateşkesi sağlamak amacıyla yürüttüğü diplomatik girişimler, özellikle Kuveyt'in Bubiyan Adası'nda bu ülkeye ait askeri depo alanının hedef alınmasının ardından daha da yoğunlaştı" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ise, ABD'ye bir ait savaş uçağının düşürülmesinin İran ile gerçekleştirilebilecek herhangi bir müzakereyi etkilemeyeceğini söyledi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

İranlıların ABD helikopterlerine ateş açtığı anlar

Haber Ara