Dolar

32,5816

Euro

35,0157

Altın

2.461,25

Bist

9.906,49

Edirne Valisi Şahin emekli oluyor

Yaptığı açıklamalarla adından söz ettiren Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yarın yaş haddinden emekli oluyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-24 19:57:48

Edirne Valisi Şahin emekli oluyor

Vali Şahin'in yarın Selimiye Camii'nde Cuma namazını kıldıktan sonra valilikte yapacağı konuşmasının ardından kentten ayrılması bekleniyor.
Yaklaşık 20 aydır Edirne'de görev yapan Vali Şahin, son olarak Meriç Nehri'nden çıkan kumun satış töreninde 'Bu kumu yiyesim geliyor' diyerek ulusal basında geniş yer almıştı.

Edirne Valisi Şahin'e sürpriz veda konseri

Edirne Belediye Bandosu, yarın yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Şahin için Plevne Marşı'nı çalarak sürpriz yaptı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan belediye bandosu eşliğinde Vali Şahin'e veda ziyaretinde bulundu.

Bu sırada dışarıdan gelen müzik sesine bakmak için odasının balkonuna çıkan Vali Şahin, bando üyelerini "Beni duygulandırdınız" diyerek selamladı. 

Daha sonra kendisini ziyarete gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'la valilik bahçesine inen Şahin, bandonun çaldığı Selimiye Marşı'nı dinledikten sonra bando üyelerini tebrik etti.

Şahin, veda konserinin kendisi için güzel bir sürpriz olduğunu ifade ederek, "İşte burada Batı usulü bir bando, bir de Doğu usulü olsun, mehter olsun dedik. Mehter, Selçuklu'dan kalma bir kültürdür, Batıcılık hareketleriyle bir dönem kaldırılmıştır. Biz Batı ve Doğu'yu birleştiriyoruz. İkisi de bizim kültürümüzdür. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber Ara